Danas odluka o budućnosti Dinama

09.03.2023.

Zadnja izmjena 13:35

Autor: I.Ž.K./HRT/Studio 4

Navijači Dinama

Navijači Dinama

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

U 18 sati održava se Skupština GNK Dinama na kojoj bi se trebao izglasati novi sastav Izvršnog i Nadzornog odbora te Skupštine.

Upravljanje klubom mogla bi preuzeti struja okupljena oko sadašnjeg predsjednika Mirka Barišića, koji se sukobio sa Zdravkom Mamićem. Jučer je Dario Šimić potvrđen kao novi član Uprave, a njegov je uvjet bio da odu svi koji su povezani s Mamićem.

Skupština Dinama broji 80 članova i za osiguravanje legitimne vlasti, prema postojećem statutu kluba potrebno je skupiti dovoljan broj glasova, odnosno potrebna je natpolovična većina onih koji će doći na Skupštinu.

Pobijedi li Barišić, izgledno je da će na funkciji predsjednice Uprave ostati Vlatka Peras, a uz Darija Šimića trebalo bi se doznati i ime trećeg člana Uprave, nakon što je s jučerašnjim danom Dinamo napustio Krešimir Antolić.

Na njegovu odlasku inzistirali su predstavnici navijača, čiji bi povjerenici mogli imati ključnu ulogu na Skupštini.

Razriješeni član Uprave Krešimir Antolić uvjeren je u pobjedu Barišićeve struje.

- Mislim da će ostati predsjednik Barišić jer sam upravo ja i donio odluku o svom sporazumnom razlazu s Dinamom ne želeći biti alibi onima koji su rekli da oni zapravo nisu za Mamića nego su protiv mene ili onima koji nisu protiv Barišića nego su protiv mene, izjavio je Antolić gostujući u emisiji Nedjeljom u 2. 

Kao jedan od Mamićevih ljudi spominje se član Skupštine Damir Zorić.

- Ja predvodim svoju struju, imam svoje ime i prezime. Ja nisam nikada radio sa Zdravkom Mamićem, ne bježim od njega, poznajemo se dugo godina. Nisam se čuo s njim danas, imam drugih poslova, gužvu oko svega ovoga. Nikada ništa nisam radio s tim čovjekom, rekao je Zorić u jučerašnjoj emisiji Otvoreno

U Studiju 4 o situaciji u Dinamu i nadolazećoj Skupštini kluba Petar Vlahov je razgovarao s Mariom Zorkom.

Mario Zorko i Petar Vlahov

Mario Zorko i Petar Vlahov

Foto: Studio 4 / HRT

- Sigurno će biti pritisaka, atmosfera će biti naelektrizirana, gledat će se svaki potez, svaka riječ, svaka reakcija. Uopće se ne zna koliko će skupštinara doći. Dinamova Skupština ima 80 članova i potrebna je natpolovična većina onih koji će doći na Skupštinu, rekao je Zorko. 

Koja struja ima više ruku?

- Sve informacije govore da je to struja Mirka Barišića, da se njega potvrdi za predsjednika i da on predloži novi Izvršni odbor danas na Skupštini i da onda taj Izvršni odbor postavi novu Upravu. Sve realne informacije govore tome u prilog.

Što ako pobijede skupštinari odani Mamiću?

- Takav scenarij može dovesti do nesagledivih posljedica za klub, od toga da se prekinu bilo kakvi projekti oko izgradnje stadiona do praktički trenutačne smjene Ante Čačića u trenutku kad Dinamo s 12 bodova prednosti praktički ima osiguranu titulu, kaže Zorko.

Pogledajte cijeli razgovor!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!