"Demantirao bih da sam loša kopija bivšeg čelnika Kluba Zdravka Mamića"

02.01.2023.

20:30

Autor: HRT/Dnevnik 2

Krešimir Antolić

Krešimir Antolić

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Nastavlja se bitka dviju struja za vlast u Dinamu. Tko su "mamićevci", a tko "antimamićevci", što znače "policijske metode" upravljanja, kakva je budućnost projekta novog stadiona te kako će pravni sukob utjecati na samu momčad?

 O tome i mnogim drugim pitanjima više od sata govorilo se danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Maksimiru, a o svemu se oglasio i prozvani Krešimir Antolić


- Mi smo danas predali ovdje u klubu zahtjev za održavanje izvanredne sjednice Skupštine GNK Dinamo koji je zatražila većina članova Skupštine svojim potpisima, rekao je Damir Zorić, član Skupštine i Izvršnog odbora Dinama. 


Tako je današnju konferenciju za novinare, koju je teško sažeti u nekoliko minuta, otvorio Zorić, u društvu također članova Skupštine i Izvršnog odbora Ive Šuška i Vladimira Bogdanića te predsjednika Nadzornog odbora Dinama Miroslava Rožića. Razlog? Dio članova Skupštine i predsjednik Kluba Mirko Barišić odbili su provesti odluku dvotrećinske većine od 12. prosinca o razrješenju člana Uprave kluba Krešimira Antolića


- Ta većina Skupštine, to su ljudi koji ne žele da klubom više upravlja loša kopija Zdravka Mamića. I to je pravi motiv, poručuje Miroslav Rožić te nastavlja:

video thumb

- Pojednostavljujete stvari, pa onda ove prve ljude, koji imaju viziju zadržavanja kontinuiteta ovih uspjeha o kojima govorim, zovete mamićevcima. A ove druge ljude, zovete antimamićevcima. 


Članovi Skupštine bliski Zdravku Mamiću prikupili su više od minimalnog 41 potpisa članova, točnije njih 45, za održavanje izvanredne skupštine u ožujku, na kojoj žele izabrati novo vodstvo. Krešimiru Antoliću zamjeraju, kažu, policijske metode upravljanja.


- Na Izvršnom odboru traži on od Izvršnog odbora različite odluke koje su protustatutarne. Primjerice, imenovanje sportskog direktora od strane Izvršnog odbora i takve stvari, i tako dalje. To je ono što sam ja kao predsjednik Nadzornog odbora primijetio i upozorio, kaže Rožić. 

Rat u Dinamu, tvrde, mogao bi negativno utjecati i na momčad. A što će biti s izgradnjom novog stadiona?


- Stadion može izgraditi samo Vlada države Hrvatske, odnosno država Hrvatska. Grad Zagreb i Dinamo tu mogu biti samo sporedni partneri, jasno naglašava Rožić. 


- Još jedno podmetanje koje sam negdje pročitao, da je rečeno, od grada ili ne znam koga, gradonačelnika, da je njegov uvjet za gradnju stadiona, da vlast u Dinamu budu Barišić i Antolić. To je notorna laž.

Krešimir Antolić

Krešimir Antolić

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Pokušali smo danas službenim putem doći i do komentara samog Krešimira Antolića, iz Kluba nam je dostavljeno priopćenje:


- Demantirao bih da sam loša kopija bivšeg čelnika Kluba Zdravka Mamića. Naime, u svojim osobnim i poslovnim karakteristikama ja sam sve suprotno od njega. Što se tiče pravnog okvira o kojem su govorila gospoda, osobno smatram da je tijek sjednice skupštine održane 12. 12. 2022. bio nestatutaran u nekoliko točaka, o čemu su zatraženi inspekcijski nadzori koji trebaju razriješiti pravne dileme koje očito postoje u tumačenju Nadzornog odbora i Izvršnog odbora kluba. Međutim, moj prioritet je raditi svoj posao kao člana uprave, usmjeren prema stvaranju uvjeta za izgradnju novog stadiona te ukupnu dobrobit kluba. Ostalo neka bude riješeno u okvirima prava i zakona.


Mnogo toga, sasvim sigurno, još će se izgovoriti u sljedećim danima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!