Neispravna intervencija VAR-a i sudac oštetili Goricu u Osijeku

18.07.2022.

18:16

Autor: A.M./HRT

Dion Drena Beljo, Ivan Banić, Ante Čuljak

Dion Drena Beljo, Ivan Banić, Ante Čuljak

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza izdvojila je u svojoj analizi prvoga kola SuperSport 1. HNL-a samo detalje iz dvoboja Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu.

Komisija je analizirala dvije situacije, jednu iz 71. i jednu iz 84. minute.


Za prvu je procijenila da nije bilo prekršaja te da je dobro postavljeni sudac dobroj procijenio da branič Gorice nije napravio prekršaj. No, nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke promijenio je odluku i neispravno dosudio kazneni udarac za Osječane. Komisija ističe da je jasno da napadač rukama drži braniča, okreće se i zapinje za njegovu ispruženu nogu, te da je u pitanju bio kontakt laganog intenziteta, nedostatan za najstrožu kaznu. Intervenciju VAR suca Bebeka Komisija smatra neispravnom, odnosno suprotnom pravilima primjene VAR protokola.

U 84. minuti sudac na terenu nije prepoznao ozbiljnost incidenta u kojem je igrač Gorice otvorenim đonom startao na nogu suparnika. Umjesto prekršaja zbog grube igre pustio je prednost. U ovom slučaju intervenciju VAR suca Komisija smatra ispravnom. Nakon pregleda snimke sudac je ispravno isključio igrača Gorice. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!