Bjelica: Neću više šutjeti, svi će dobiti odgovor

17.07.2022.

16:23

Autor: A.M./HRT

Trener Osijeka Nenad Bjelica

Trener Osijeka Nenad Bjelica

Foto: Davor Javorović / PIXSELL

Trener Osijeka Nenad Bjelica odgovorio je predsjedniku Gorice i dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Nenadu Črnku nakon njegovih opaski o suđenju u utakmici Osijeka i Gorice. 

- Ako su prijetnje Nenada Bjelice prema sucima nekoliko dana uoči početka sezone urodile plodom da imamo suđenje kakvo smo imali jučer, onda to ne samo da nije dobro nego je malo i žalosno, rekao je, između ostaloga, Črnko, čime je naljutio trener Osijeka.


- Promijenit ću taktiku jer jednostavno ti ljudi zaslužuju odgovor, rekao je Bjelica i nastavio:


- Ponukan izjavama gospodina Črnka želim izraziti veliko razočarenje što jedan čelnik HNS-a nakon prve utakmice na ovaj način proziva mene i moj klub. On je jedan, a takvih ima puno, koji su na čelu HNS-a i hrvatskih nogometnih klubova, a koji svojim neprimjernim ponašanjem iz godine u godinu omalovažavaju i psuju Nenada Bjelicu i pokušavaju ga diskreditirati na bilo koji način. Ti takozvani borci za bolji hrvatski nogomet nisu uspjeli već 15 godina koliko su u HNS-u napraviti bolji i pošteniji hrvatski nogomet, žale se samo onda kada je njihov klub i to u njihovim očima oštećen. Nije se gospodin Črnko javio prošle sezone kada isti taj sudac u utakmici Gorice u Osijeku nije vidio očiglednu ruku Keite i kazneni udarac kojeg je vidjela cijela Hrvatska. Tada taj borac za poštenje ništa nije vidio i ništa nije komentirao. Poručujem i njemu i svim čelnicima klubova koji budu na ovaj način diskreditirali Osijek i Nenada Bjelicu da će dobiti odgovor, nema više gospodskog Nenada Bjelice koji šuti, kazao je trener Osječana.

O konkretnoj situaciji, kaznenom udarcu za Osijek dosuđenom nakon intervencije iz VAR sobe, kaže:


- Črno smatra da jedanaesterca nije bilo, a da je odluka o jedanaestercu bila u sivoj zoni sudac ne bi promijenio prvotnu odluku. Samo kod očiglednih grešaka sudac mijenja svoju odluku. Na svu sreću imali smo poštenog VAR suca koji je ispravljao sve pogreške glavnog suca. To je bila naša sreća u toj utakmici, smatra Bjelica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!