Mamić pozvao Barišića da razriješi Antolića

23.12.2022.

14:18

Autor: I.L./Hina

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić

Foto: Matko Begovic / PIXSELL

Bivši Dinamov izvršni dopredsjednik i savjetnik te bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić, pozvao je u petak u Mostaru predsjednika GNK Dinama Mirka Barišića da ode iz kluba s još sedam članova vodećih tijela kluba koje predvodi član uprave Krešimir Antolić, za kojega je ustvrdio da uništava Dinamo.

Skupština Dinama je ranije ovog mjeseca razriješila Krešimira Antolića funkcije člana uprave kluba, nakon čega ju je Izvršni odbor odbio provesti, da bi na jučerašnjoj sjednici Nadzorni odbor zatražio poštivanje klupskog Statuta i provođenje odluke skupštine.


Mamić je na konferenciji za medije ocijenio da je Izvršni odbor postupio suprotno Statutu kluba te da je njegova predsjednika Mirka Barišića, kojega je nazvao svojim drugim ocem, obmanula skupina koju predvodi Krešimir Antolić.


- Kako je moguće da ignorirate odluku najvišeg tijela i zloporabite Statut. Predsjedniče, nemojte sudjelovati u rušenju kluba. Budite legalist. Vi ste inženjer Mirko Barišić, časni čovjek, rekao je Mamić.


Dodao je da postoji i Barišićeva uloga u kršenju Statuta te ga je pozvao da ode iz kluba s još sedmoricom visokih dužnosnika koje je nazivao raznim pogrdnim imenima te navodio detalje iz njihova privatnog i poslovnog života.


- Povedite svojih sedam ljudi i otiđite iz kluba, rekao je Mamić.


Mamić je ustvrdio kako ne postoji klan Mamića u Dinamu te da on formalno niti stvarno s tim klubom nema ništa od izricanja pravomoćne presude, zbog koje je prebjegao na teritorij Bosne i Hercegovine.


Komentirao je najave o izgradnji novog stadiona u Maksimiru kazavši kako je to obična laž.


- Od stadiona nema ništa. To je laž. I temu stadiona žele iskoristiti za rušenje kluba, rekao je Mamić koji je zaprijetio da će u sljedećem medijskom nastupu "izvaditi tešku artiljeriju", ako se ne budu poštovale odluke Skupštine i Nadzornog odbora kluba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!