HNS smijenio kompletnu sudačku Komisiju!

10.02.2021.

09:03

Autor: I.Ž.K./HRT/SN

Ante Kulušić

Ante Kulušić

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza ukida se i formirat će se nova, epilog je to jučerašnjeg sastanka u uredu HNS-a, prenose Sportske novosti.

Sudačko tijelo koje su činili Ante Kulušić (predsjednik), Domagoj Vučkov (član i voditelj VAR edukacije), Draženko Kovačić, Ante Vučemilović-Šimunović mlađi, Vlado Svilokos i Igor Pristovnik tako prestaje postojati, a naknadno će se formirati nova komisija.

Sastanak je sazvao izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, a odluku o raspuštanju Komisije prihvatili su svi prisutni, osim Ante Vučemilović-Šimunovića, prvog dopredsjednika HNS-a, koji je demonstrativno napustio sastanak, pišu Sportske novosti. Članovi izvršnog odbora danas do 15 sati moraju se izjasniti i službeno jesu li za raspuštanje Komisije, no čini se da je riječ samo o formalnosti.

Kulušić kao prvi čovjek sudačke Komisije više neće imenovati VAR suce, nego će to raditi Ivan Novak, koji će i dalje delegirati suce za utakmice Prve lige, dok dosadašnjem predsjedniku Komisije do daljnjega ostaje dužnost slanja kontrolora na utakmice.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković tako je drugi put u četiri godine uspio srušiti sudačku Komisiju. Nakon utakmice Rijeke na Rujevici protiv Šibenika koja je završila podjelom bodova (2:2) i iza koje su ostali brojni "sudački repovi", Mišković je prozvao sudačku organizaciju obrušivši se ponajprije na splitskog suca Gorana Gabrila. Predsjednik Rijeke najavio je promjene, a čini se da je u tome i uspio.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!