Boysi se uključili u bitku za Dinamo, prijete prosvjedima i tužbama

09.02.2023.

16:21

Autor: A.M./HRT

Bad Blue Boys

Bad Blue Boys

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Čini se da se Bad Blue Boysi aktivno uključuju u bitku za Dinamo. Izdali su na svojoj službenoj stranici priopćenje u kojem navode zahtjeve, za koje očekuju da budu ispunjeni u "najkraćem mogućem roku".

- Ne bude li tako, pokrenuti ćemo niz prosvjednih akcija sve do ispunjenja našeg cilja i izmjena klupskog Statuta, navode Boysi.


Među brojnim zahtjevima nekoliko je bitnih.


Najvažniji je da Boysi traže da se Dinamov status uskladi za zakonima, posebno sa Zakonom o udrugama, te da se klub demokratski ustroji. To povlači jasno pravo glasa svih punoljetnih članova kluba u odabiru klupske uprave.


Podsjetimo, trenutačno je u DInamu ustanovljen sustav u kojem velika većina članova nema utjecaja na klub nego se malen dio praktički bira sam među sobom.


- Promjene su nužne zbog netransparentnog poslovanja i po klub razornim, kaznenopravnim, financijskim i poslovnim posljedicama takvog djelovanja, samovoljnih, štetnih i netransparentnih odluka malene skupine osoba u upravljačkim tijelima poput ignoriranja kontinuiranog sukoba interesa na štetu kluba, objašnjavaju Boysi i nastavljaju:


- Ako se u općim aktima udruge u zakonskom roku te odredbe ne usklade, ne dostave sve informacije i ne promijeni sadašnje nezakonito, financijski štetno, poslovno opstruktivno stanje u klubu, postoji temelj za različite pravne lijekove, od udružne članske tužbe općinskom sudu prema čl. 42 st. 3 Zakona o udrugama, koja može završiti i ustavnom tužbom, do prijava nadležnoj sportskoj inspekciji. Napominjemo kako je klub u isključivom vlasništvu svih njegovih članova i oni jedini imaju pravo upravljanja klubom.


Cjelovito veoma dugačko priopćenje možete pročitati ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!