Dinamo o izbacivanju iz klupskog članstva četvorice dužnosnika

02.02.2023.

17:53

Autor: I.L./HRT/Hina

Mirko Barišić, Vlatka Peras, Kresimir Antolić

Mirko Barišić, Vlatka Peras, Kresimir Antolić

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Nastavljaju se "dvorske borbe" i "rat struja" u redovima hrvatskog nogometnog prvaka zagrebačkog Dinama.

Na sjednici Izvršnog odbora GNK Dinama, koja je održana 2. veljače, većinom glasova iz klupskog članstva isključeni su Miroslav Rožić, Andrej Meniga, Nikola Polak i Damir Zorić.


Rožić je do sada obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora, Meniga i Polak su bili članovi Nadzornog odbora, dok je Damir Zorić član Izvršnog odbora. Sva četvorica su u previranjima u klubu stala su na stranu Zdravka Mamića, bjegunca od hrvatskog pravosuđa i pravomoćno osuđenog na šest i pol godina zatvora za gospodarski kriminal i izvlačenje 116 milijuna iz Dinama.


Iz Maksimirske 128 su poručili kako su Rožić, Meniga, Polak i Zorić "svojim kontinuiranim postupanjima od 12. prosinca 2022. do dana donošenja ove odluke postupali protivno ciljevima Kluba te su ujedno u više navrata postupali na način koji je protivan Statutu Kluba, iako su bili upoznati sa svojim jasnim obavezama i dužnostima sukladno Statutu."


- Na sjednici je Izvršni odbor zaključio da se radi o postupanjima kojima se nesumnjivo ruši dignitet i ugled Kluba i svih članova Kluba, a navedeni pojedini članovi Kluba postupali su iznoseći difamirajuće, neistinite i uvredljive tvrdnje. Donesen je i zaključak Izvršnog odbora da su isti članovi Kluba posljednju odluku Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba donesenu 25. siječnja 2023. godine nakon provedenog nadzora proglasili pravno neosnovanom i ''duboko politiziranom i pravno manjkavom'' čime su također naštetili ugledu Kluba, objavio je Dinamo naglasivši kako je članstvo u klubu uvjet za članstvo u upravljačkim tijelima GNK Dinamo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!