Novak Đoković pozitivan na koronavirus

Prvi tenisač svijet Novak Đoković, koji je prošlog tjedna boravio u Zadru na turniru Adria Tour, pozitivan je na koronavirus.

Nikola Pilić za HRT: Ideja je bila dobra, a dogodila se katastrofa

Ćorić pozitivan na koronavirus

- Ne pokazuje nikakve simptome, stoji u priopćenju poslanom medijima. Zaražena je i njegova supruga Jelena, dok su im djeca bila negativna na testiranju.

Đoković: Sve smo radili čistog srca i iskrenih namjera

- Sve što smo radili proteklog mjeseca, radili smo čistog srca i čistih namjera. Turnirom smo željeli poslati poruku ujedinjenosti i solidarnosti u regiji. Organizirali smo turnir u trenutku kad je virus počeo slabiti, vjerovajući da postoje uvjeti za održavanje turnira.

Nažalost, virus je i dalje prisutan i živimo u novoj stvarnosti na koju se trebamo još priviknuti. Nadam se da će se sve uskoro smiriti i da ćemo nastaviti sa životima kao i prije. Veoma mi je žao svih koji su zaraženi i nadam se da nitko neće doživjeti komplikacije, rekao je Đoković.

Đoković je objavio kako će ostati u samoizolaciji sljedećih 14 dana i ponoviti testiranje za pet dana.

Srpski tenisač je poslije otkazivanja finala turnira u Zadru zbog činjenice da je Grigor Dimitrov zaražen novim koronavirusom, stigao u Beograd gdje je odmah testiran.


Među pozitivnim sportašima, uz Dimitrova, nalaze se i hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić koji je rezultat testa objavio na Instagramu uz poruku da nema simptome te da se dobro osjeća. Druga dva pozitivna nalaza imali su Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.