Đoković: Sve smo radili čistog srca i iskrenih namjera

Srpski tenisač Novak Đoković, najbolji igrač svijeta, potvrdio je da je zaražen koronavirusom.

- Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna, objavio je Đoković.

Đoković pozitivan na koronavirus

Đoković je u Beograd stigao s egzibicijskog teniskog turnira u Zadru koji je prekinut nakon što je tenisač Grigor Dimitrov objavio da je zaražen. Potom su testiranja pokazala da je zaražen i Hrvat Borna Ćorić.

- Sve što smo napravili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovo teško razdoblje, objasnio je Đoković danas.


Neki profesionalni tenisači i mnogi svjetski mediji optužili su organizatore zadarskog turnira i igrače da nisu poštivali mjere socijalne distance.

- Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje, rekao je Đoković, naglasivši da mu je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze.

- Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji idućih 14 dana i ponoviti test za 5 dana, dodao je Đoković.