Grigor Dimitrov objavio da ima koronavirus, otkazano finale u Zadru!

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov, koji je igrao na Adria Touru u Zadru, objavio je da ima koronavirus!

Nakon objave vijesti otkazano je finale Adria Toura u Zadru, na kojemu su trebali nastupiti Novak Đoković i Andrej Rubljov.
Koronavirus u Hrvatskoj - vijesti iz minute u minutu
18 novozaraženih, Stožer poziva na oprez


Osim s tenisačima, Dimitrov se družio s košarkašima Zadra i brojnim građanima, a na turniru u Zadru je bio i hrvatski premijer Andrej Plenković. Dimitrov je odigrao jedan meč, ali osjećao se loše i odustao je od turnira, na kojem ga je zamijenio naš Serdarušić.


- Želim dati do znanja svojim navijačima i prijateljima da sam u Monacu testiran i da sam pozitivan na koronavirus. Želim biti siguran da svi koji su bili u kontaktu sa mnom zadnjih dana budu testirani i poduzmu sve mjere opreza, Žalim zbog bilo kakve štete koju sam slučajno mogao izazvati. Sada sam se vratio kući i oporavljam se. Hvala svima na podršci, napisao je Dimitrov.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare organizatora turnira u Zadru objašnjeno je što slijedi. 

- Ovo je veliki šok i nesreća, nakon što je sve išlo tako dobro. Konzultirali smo se sa svim zdravstvenim institucijama i hrvatskom Vladom, slijedili smo njihove upute i morali smo otkazati finalni meč, zbog svih ovih divnih ljudi i onih koji su bili u kontaktu s Grigorom proteklih dana, izjavio je Goran Ivanišević, direktor zadarskog turnira iz serije Adria Toura.

 
- Ovo je najbolja moguća odluka. Moramo paziti na sigurnost svih uključenih. Oni koji su bili u kontaktu s Grigorom, tenisači i organizatori, će se testirati, dodao je Ivanišević.

Direktor Adria Toura Đorđe Đoković nije potvrdio da će biti otkazan turnir u Banja Luci i ekshbicija u Sarajevu, već je rekao da će se ponašati u skladu s preporukama mjerodavnih tijela.