19:06 / 27.07.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Biles: Moram se usredotočiti na svoje mentalno zdravlje

Simone Biles

Simone Biles

Foto: Lindsey Wasson / REUTERS

Moram se usredotočiti na svoje mentalno zdravlje, kazala je američka gimnastičarka Simone Biles nakon što je odustala od natjecanja u ekipnom višeboju nakon samo jednog skoka.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena i osvajačica četiri zlata otprije pet godina u utorak je izvela samo jedan preskok nakon kojega je napustila natjecanje. Prema nekim izvještajima, Biles je odustala od daljnjeg sudjelovanja u ekipnom finalu zbog ozljede, a prema nekima zbog mentalnih problema.

Bez Biles Amerikanke su osvojile srebro iza Rusije.

Nakon razočaravajućeg nastupa, Biles je rekla kako nije sigurna hoće li se u četvrtak natjecati u ženskom višeboju.

- Nakon izvedbe koju sam odradila jednostavno nisam htjela nastaviti. Vidjet ćemo što će biti do četvrtka, samo se pokušavam pripremiti za sljedeći test, rekla je Biles sa suzama u očima.

Bio je to zapanjujući i razočaravajući početak Olimpijskih igara za američke gimnastičarke koje su očekivale dominaciju. Biles je na društvenim mrežama napisala kako osjeća da nosi težinu svijeta.

- Doista se osjećam kao da ponekad imam težinu svijeta na svojim ramenima. Olimpijske igre nisu šala, istaknula je Biles. Dodala je i kako su neke stvari važnije od medalja.

- Ne vjerujem više sebi. Pokušala sam izaći za ekipu, no moram se usredotočiti na svoje mentalno zdravlje, rekla je Simone Biles. Dosad je na olimpijskim igrama osvojila četiri zlata, srebro i broncu, dok je na svjetskim prvenstvima osvojila 19 zlatnih medalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!