Sudac uništio snove Marokanaca, pa umjesto isprike dao bizaran prijedlog

16.12.2022.

08:37

Autor: HRT

Sudac Cesar Ramos

Sudac Cesar Ramos

Foto: /Hannah Mckay / REUTERS

Još se ne smiruje situacija nakon druge polufinalne utakmice gdje su se za finale s Argentinom borili Francuska i Maroko. Francuzi su s 2:0 slavili, ali utakmicu je obilježio veliki sudački previd kada je umjesto kaznenog udaraca za Marokance, dosuđen prekršaj u napadu. 

Kraljevski nogometni savez Maroka se žalio FIFA-i na loše suđenje meksičkog suca Cesara Ramosa, a na društvenim mrežama Marokanci šalju tisuće uvredljivih poruka Meksikancu. 


Kako bi primirio nezadovoljne navijače Maroka o svemu se oglasio i sam sudac Ramos, njegovo priopćenje pomalo je bizarno, te sigurno nije utjeha nogometašima Maroka, koji su mogli doći do senzacionalnog uspjeha: 


- Moji prijatelji, dragi marokanski narodu. Molim vas, budite strpljivi. Ako niste zadovoljni utakmicom, možete uložiti kolektivni prigovor putem FIFA-ine stranice i utakmica se može ponoviti, stoji u priopćenju suca Ramosa. 


Podsjetimo, igrala se 27. minuta utakmice, došlo je do kontakta između Francuz Thea Hernandeza i Marokanca Sofianea Boufala. Francuz je pao i počeo se previjati u bolovima, a pritom je meksički sudac Cesar Ramos sudio prekršaj u napadu te Marokancu dodijelio žuti karton.


VAR se uopće nije aktivirao, a naknadno prikazana snimka govori da se radi o spornoj situaciji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!