Strahonja dao savjet Vatrenima kakav nismo očekivali

18.06.2021.

10:28

Autor: Europeo/I.L./HRT

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: Europeo / HRT

Današnju utakmicu između Hrvatske i Češke u Glasgowu sudit će Španjolac Carlos del Cerro Grande, koji se nije proslavio u prvome nastupu na Europskom prvenstvu. Prije tri je dana dijelio pravdu na susretu između Francuske i Njemačke te je imao cijeli niz pogrešaka i spornih odluka.

- Pokazao je određenu nesigurnost, preveliku za ovaj nivo natjecanja. Nisam presretan ovim delegiranjem iz razloga jer sigurno će imati potrebu dokazati da se radi o boljem sucu, a kad baš nešto ekstra želiš onda ti se baš može opet dogoditi kontraefekt i onda baš na silu nešto radiš, istaknuo je sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Europeo.

- Gledao sam tu češku ekipu, radi puno prekršaja Češka. I on je analizirao tu utakmicu i te Čehe, zna da Česi to rade. Kako je sjajno i objasnio naš Mario Carević, kada je lopta na jednoj strani Česi stišću i tu onda po gubitku lopte vrlo brzo rade prekršaj. Tu će on imati više prilike suditi prekršaje na štetu Čeha. Sad se tu može dogoditi određeni previd i to ne bi bilo dobro da naše igrače potencijalno iziritira. Ako mogu sad malo sugerirati ovako javno, sad baš to ne ide u korist sudaca, ali možda naši dečki bi trebali napraviti gard kao što su imali u Rusiji, čak i pritisnuti tog suca u tim nekim određenim situacijama, dodao je Strahonja.

Preporuku za Vatrene uoči dvoboja na Hampden Parku imao je i Igor Cvitanović.

- Moramo brzo igrati, moramo biti okomiti, moramo sa što manje dodira mijenjati strane da bi Čehe nekako razvukli i da im ne dozvolimo vrijeme da se oni skupe u grupnu formaciju i da im nije lako braniti se.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!