Strahonja: Sudac nije imao kontrolu, ali penala nije bilo

15.06.2021.

23:36

Autor: Europeo/M.Š./HRT

Sudački ekspert Mario Strahonja

Sudački ekspert Mario Strahonja

Foto: HTV / HRT

Igor Cvitanović, Tomislav Ivković i Mario Strahonja u studiju Europea raspravljali su o odlukama suca Carlosa del Cerra Grandea koji je po imao cijeli niz pogrešaka i spornih odluka.

Sudački ekspert Mario Strahonja nije imao riječi hvale za suca utakmice Francuska - Njemačka.  

- Apsolutno nije imao kontrolu nad utakmicom, dao je u 7. minuti žuti karton Kimmichu, a nije trebao. Kimmich je povukao nogu i to je apsolutno prekršaj za usmeno upozorenje i prikazati svima da vi vladate tom situacijom. Ovo je teška utakmica, ne treba odmah ići kartonom. Kasnije je Kimpembe trebao dobiti nad Muellerom, čisti džon. Potom se dogodio prekršaj Hernandeza nad Kimmichom, nije svirao, svirao je za Hernandeza. Kasnije u inerciji je on njega udario. To apsolutno nije za karton i prekršaj za Kimmicha. Kasnije smo vidjeli Pogbu u nesportskom ponašanju prema pomoćnom sucu...  

U analizi poništenih golova Francuza od strane VAR-a, a radi se o golovima Kyliana Mbappea i Karima Benzeme, Strahonja kaže da se pokazalo da se radilo o zaleđima, ali da je pomoćni sudac pogriješio jer nakon postizanja gola Benzeme nije podignuo zastavicu.

U 78. minuti najspornija situacija. Na Mbappea je startao Hummels, koji je i zabio autogol za pobjedu Francuske.   

- Prva impresija izgleda kao kazneni udarac, međutim, kronološki ako gledate, najveći se kontakt dogodio izvan kaznenog prostora koji je narušio koordinaciju kretanja Mbappea. Kasnije je imao Hummels namjeru ići na loptu i hrptom stopala ga je malo dotaknuo, definitivno namjera je bila lopta. To su minimalni kontakti, ovo je situacija u kojoj bi dao support sucu. Definitivno nije jasna i očigledna pogreška. Sada će biti rasprave oko toga. Tendencija je da se ne sviraju olako kazneni udarci. Za mene to nije bio kazneni udarac, istaknuo je.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!