Ivković: Čudno je da su najmlađi imali najveću odgovornost

12.07.2021.

00:14

Autor: A.M./EUROPEO/HRT

Prosinečki i Ivković

Prosinečki i Ivković

Foto: EUROPEO / HRT

Italija je nakon 52 godine čekanja osvojila svoj drugi naslov europskog prvaka. Naši stručni sukomentatori Prosinečki, Ivković i Cvitanović smatraju - zasluženo.

- Zasluženo, kad se gleda 120 minuta puno bolja momčad je zasluženo pobijedila. Na kraju sreća, ma nije to sreća nego sve što su oni htjeli su napravili. Osvojili su drugi put europski naslov, opet dolazi pehar u Italiju, potpuno zasluženo, kaže Robert Prosinečki i dodaje:


- Mislili smo da će to biti pravi finale, no Englezi su se vratili nazad, da nije bilo Harryja Kanea, ne bi ništa napravili.


- Odradili su krvavu utakmicu Talijani, izdržali su strahovit pritisak Engleza u prvih pola sata, pokušavali su na sve načine izaći iz krize, nije bilo lako, u drugom dijelu su uspjeli okrenuti, dali su gol i imali još par situacija za pogodak, držali su Engleze u tim trenucima na konopcima, kad gledamo cijelu utakmicu zaslužena pobjeda. Čestitke, zaslužena pobjeda i zasluženi osvajači, dodao je Tomislav Ivković.


- Malo za finale, očekivali smo kvalitetniju i bolju utakmicu, ali Talijani su držali loptu, a Englezi su se branili i u toj strpljivoj igri Talijani su na kraju iz najmanje očekivane situacije, iz prekida, došli do izjednačenja. Nismo gledali kvalitetan finale, no sveukupno su Talijani zasluženo osvojili naslov, slaže se s kolegama i Igor Cvitanović.


- Ako želiš osvojiti nešto veliko, moraš imati i malo sreće, a oni su je imali protiv Španjolaca,  opservaciju o cijelom talijanskom putu do titule izrekao je također Cvitanović.

Naši su se analitičari dotaknuli su se posebno teme izvođača jedanaesteraca, jer su Saka, Sancho i Rashford mladi i izvodili su ključne penale za Englesku.

- Sva tri igrača ušla su na kraju utakmice da bi izvodili jedanaesterce, malo me začudilo da dva najmlađa igrača, 2001. godište, ulaze u toj situaciji, da se od njih traži da preuzmu takvu odgovornost. No to su odluke stožera, to respektiramo, jedino što će njima to ostati u glavi, ali po tomer se vidi karakter, kaže Tomislav Ivković.

- Možemo mi sad pričati, ali velika stvar je da Rashford i Sancho su ušli zbog penala. Nije im lako, ali to je nogomet i tako treba gledati, dodao je Prosinečki.

- Imao je nekoliko previda, nosio je veliki teret svog kolege Nizozemca iz polufinala i morao je paziti da ništa što bi slutilo na dvojbeno ne sudi na stranu Engleske, rekao je o sucu utakmice naš sudački ekspert Marijo Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!