21:27 / 11.07.2021.

Autor: A.M./Hina

Engleski navijači probili ogradu ispred Wembleyja

Engleski navijači ispred Wembleyja

Engleski navijači ispred Wembleyja

Foto: Lee Smith / Action Images via Reuters

 Nekoliko stotina engleskih navijača probilo je ogradu ispred stadiona Wembley u pokušaju ulaska na finale EP-a između Engleske i Italije bez ulaznice.

Snimke na društvenim mrežam pokazuju kako je dio navijača probio sigurnosne barijere oko stadiona i sukobio se sa zaštitarima i policijom u metežu koji je nastao.


Organizatori su objavili kako su policija i redari uspjeli zadržati navijače u incidentu koji se dogodio na vanjskom sigurnosnom obodu stadiona.


- Sigurnosne mjere su brzo aktivirane i nije bilo sigurnosnih proboja ljudi bez ulaznica na stadionu, poručili su s Wembleyja.


Tijekom dana tisuće engleskih navijača okupilo se u središtu Londona kako bi podržali reprezentaciju u večerašnjem finalu.


Navijači "Gordog Albiona" su područje oko Leicester trga pretvorili u neslužbenu navijačku zonu premda je policija pozvala navijače koji nemaju ulaznice da ne dolaze u grad pozivajući se na epidemiološke propise.


Engleska će večeras igrati svoje prvo finale u povijesti na europskim prvenstima, a do sada je najveći uspjeh ostvarila 1968. kada je bila treća, dok je 1996. ispala u polufinalu.


Italiji će to biti četvrto finale, a do sada je slavila jednom 1968. dok je dva puta poražen u finalima (2000., 2012.).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!