Skup podrške u Beogradu, Đoković poslao poruku iz karantene

16:33 / 06.01.2022.

Autor: K.L./HRT

Prosvjed u Đokoviću

Prosvjed u Đokoviću

Foto: REUTERS / REUTERS

Nakon odluke australskih vlasti da devetostrukom osvajaču Australian Opena Novaku Đokovću zabrane ulazak u zemlju zbog procedura s vizom i epidemioloških uvjeta u 15 sati ispred Skupštine Srbije u Beogradu održan je skup podrške.

Na njemu se skupilo nekoliko stotina ljudi, a govor je održao Novakov otac Srđan.

- Cijeli Balkan je uz Novaka, naša majka Srbija, naša majka Rusija, Indija, Kina. Čitava Afrika. Svi smo uz našeg Noleta. Svakog dana će nas tu biti sve više. Mi ne osjećamo hladnoću, mi osjećamo pripadnost slobodarskom narodu cijelog svijeta. Novak je naše proviđenje. On pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Ljudi, on je Srbin iz Srbije, poručio je Srđan.

Njegov brat Đorđe je rekao da je Novak umoran i pod stresom te svi jedva čekaju da ga se pusti na slobodu.

- Nismo mi da blatimo ovdje bilo koga, već da damo podršku našem Noletu. On je srce Srbije, naš ponos i dika, poručio je otac Srđan.

Ranije je prenesena i prva poruka Đokovića koji karantenu odrađuje u skromnom hotelu za migrante.

- Bog vidi sve, moralna etika kao najveći ideali su zvijezda vodilja ka uzdizanju duhovnog. Moja je blagodat duhovna, a njihovo je samo materijalno, prenio je Đorđe Đoković, Novakov brat, njegove riječi.

Konačna odluka Federalnog suda o Đokoviću bit će donesena u ponedjeljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!