Predsjednik ITF-a za Hrvatski radio o budućnosti Davis Cupa

04.02.2023.

16:46

Autor: Hrvatski radio/Sport i glazba/Lovorko Magdić, Karlo Plazina

Lovorko Magdić, David Haggerty

Lovorko Magdić, David Haggerty

Foto: - / HR2

Od 12 dvoboja kvalifikacija Amerikanac David Haggerty, predsjednik Međunarodne teniske federacije (ITF), odlučio se za susret Hrvatske i Austrije i dolazak u Rijeku.

- Veliko mi je zadovoljstvo biti ponovno u Hrvatskoj. Prvi put sam u Rijeci. Jučer sam bio u Opatiji, bilo je krasno, kao što je i cijelo područje oko Rijeke. Jako mi se sviđa, rekao je Haggerty u razgovoru s Lovorkom Magdićem za Hrvatski radio. 


Teniski dvoboj Hrvatske i Austrije jedan je od najinteresantnijih u ovoj fazi natjecanja.


- Apsolutno. U svakoj rundi pokušavam odabrati kamo ću ići i pomislio sam da bi moglo biti napeto u ovom susretu Hrvatske i Austrije, dviju velikih teniskih reprezentacija. 


Goruća tema o kojoj mnogi raspravljaju jest sustav natjecanja. Dojam je kako je javnost za stari, a tenisači naginju ovom novom. U takvim okolnostima postavlja se pitanje u kojem će smjeru ići ova situacija?


- Jako smo uzbuđeni zbog lanjskih rezultata, a i ova godina bi mogla biti dobra. Odgovaraju nam ovakve kvalifikacije za početak godine diljem svijeta, a onda će najboljih 16 biti zajedno u rujnu, potom i najbolji od najboljih na završnici u Malagi u studenom. Mislim da format funkcionira, igrači uživaju u njemu, navijači prate igrače i sretni smo onim što imamo. Ali nastavit ćemo tražiti napretke u formatu, ne samo Davis Cupa, nego i Billie Jean King Cupa. Sviđa nam se dio s igranjem kod kuće, odnosno u gostima, što imamo ovaj tjedan, ali i grupna faza gdje su momčadi raspoređene po gradovima diljem svijeta.


Vaše mišljenje o trenutnom stanju u tenisu?


- Mislim da je tenis u sjajnom stanju. Po broju igrača i pratitelja mislim da je jedan od triju najraširenijih sportova na svijetu. Dolaze nam neki novi igrači, ali još su uvijek aktivne i legende koje nastupaju na visokoj razini.

Razgovor s Davidom Haggertyem

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!