"Pogrešno je postupio, došao je ovamo i lagao je"

14.01.2022.

09:37

Autor: IMS/HRT/I.Ž.K.

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: AAP Image/Diego Fedele / via REUTERS

Australija je ponovno otkazala vizu prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću koji nije cijepljen i namjerava ga deportirati, odluka je to ministra za imigraciju Alexa Hawkea.

Prema Zakonu o migracijama - na temelju kojeg je ministar iskoristio svoje ovlasti i donio ovu odluku, Đoković vizu neće moći dobiti tri godine, osim u okolnostima koje utječu na interes Australije.

Očekuje se da 34-godišnji prvi tenisač svijeta sa svojim odvjetničkim timom poduzme daljnje pravne korake kako bi ostao u Australiji i pokušao obraniti Grand Slam titulu u Melbourneu, gdje je bio pobjednik devet puta.

Građani Melbourna, koji su imali najdulji i najstroži lockdown na svijetu komentirali su donošenje odluke o deportaciji necijepljene teniske zvijezde Novaka Đokovića.

video thumb

- Milijuni Australaca morali su se cijepiti da bi zadržali posao, nisu mogli viđati obitelj i prijatelje ili putovati. Ne možete samo zato što ste prvi svjetski tenisač izbjegavati odgovornost, rekao je Jonathan Desmond.

- Drugi igrači učinili su pravu stvar, a Đoković nije. Vidimo se neki drugi put, Đokoviću, poručuje Paul Diblasi.

- Pogrešno je postupio. Došao je ovamo i lagao je. A nije morao doći. Napravio je skandal, smatra Maxine Scott.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!