Oglasio se Ivanišević: Ne baš običan posjet Australiji

19:33 / 05.01.2022.

Autor: A.M./HRT

Goran Ivanišević

Goran Ivanišević

Foto: Instagram / .

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković je u ranim jutarnjim satima po australskom vremenu i dalje u pritvoru u zračnoj luci u Melbourneu.

Đoković je navodno završio u izolaciji zbog nepravilno ispunjenog zahtjeva za vizu nakon što je dobio medicinsko izuzeće da se ne mora cijepiti za sudjalovanje na Australian Openu.

Njegov otac Srđan rekao je za srpske medije kako nitko ne može do njegovog sina, kojem je oduzet i mobitel, te je pozvao "cijeli svijet na pobunu".


Oglasio se i Đokovićev trener Goran Ivanišević:


- Nije baš uobičajen posjet "Down Under" (Australiji, op.a.), napisao je Ivanišević na Instagramu.

- Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića, poručio je australski premijer  Scott Morrison ranije u srijedu.


Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da Đoković nije imao nikakav poseban tretman da bi bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu.


Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.


Direktor Teniskog saveza Australije Craig Tiley istaknuo je da je proces dobivanja medicinskog izuzeća odrađen u dvije faze i da su ga proveli nezavisni stručnjaci, te da su svi zahtjevi za izuzeće morali ispuniti uvjete koja je postavila Australska savjetodavna skupina za imunizaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!