14:31 / 10.01.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT

"Ovo je pobjeda veća od svih Grand Slamova"

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Leonard Zhukovsky / Shutterstock

Otac Novaka Đokovića, Srđan Đoković u centru Beograda organizirao je konferenciju za medije na kojoj su sudjelovali čllanovi obitelji te je najavio da će se videovezom javiti i Novak.

 Najbolji tenisač svijeta u međuvremenu se javio objavom na Twitteru, slikom s teniskog terena u Melbourneu.

- Unatoč svemu što se dogodilo, želim ostati ovdje i natjecati se na Australian Openu. Ostajem fokusiran na to, došao sam igrati na jednom od najvećih turnira pred sjajnim navijačima, poručio je Novak Đoković.

- Zasad ne mogu reći ništa drugo osim HVALA svima što ste stali uz mene i ohrabrili me da ostanem jak, napisao je svjetski teniski broj jedan.

Na konferenciji za medije u Beogradu prvi je govorio Novakov brat Đorđe

- Subjektivni smo, jer je to moj brat, stojimo iza njega i ne želimo uvrijediti nikoga, mi smo borci za istinu i pravdu. Poslali smo Novaku podršku i ljubav i sve smo napravili da podignemo cijeli svijet i da ispoštujemo protokole, rekao je Novakov brat Đorđe.

- Pravda je izašla na vidjelo, zahvalio bih pravnom sustavu Australije i sucu Kellyju koji je slučaj vodio neutralno. Novak je na slobodi, maloprije je trenirao. On je najveći tenisač sivh vremena. Otišao je u Australiju s najboljim namjerama, dao je svu potrebnu dokumentaciju, dobio i medicinsko izuzeće, a epilog smo doznali danas. Zadovoljena je pravda i istina, dodao je. 

- On je dečko koji se uvijek borio za pravdu. Nije kriv, nije učinio ništa nezakonito, a trpio je torturu. Ustao je protiv sistema i vlade jer je smatrao da ima puno pravo da boravi ovdje s tom vizom koju je dobio i došao je osvojiti taj turnir. Za nas je ovo teška situacija, trudili smo se na neki način izboriti za njega i da se nekako taj glas čuje diljem svijeta, rekla je majka Dijana Đoković.

-  U Melbourneu su mu naši ljudi pružili podršku, čuo ih je, ali ih nije mogao vidjeti. Pokazali smo cijelom svijetu kakva je to bila nepravda. Još ima Boga i pravde na svijetu i Novak je oslobođen. Ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri, veća od svih njegovih Grand Slamova, dodala je majka Dijana. 

- Bilo mu je zaista teško, u zraćnoj luci su ga zadržali, oduzeli mu prava, uzeli mu mobitel. Kontaktirao je odvjetnike koji su sastavili izvrsnu obranu. Ovo je ogromna pobjeda. Moj sin je napravio sve što su tražili da uđe u Australiju gdje je došao da igra tenis. To pravo su mu htjeli uzeti, ali nisu uspjeli. Sve ovo dalo mu je dodatnu snagu. Osvojit će još deset Grand Slamova. Ima takvu mentalnu snagu da ga ništa ne može izbaciti iz tračnica. Jedva čeka da 17. siječnja počne turnir, rekao je otac Srđan.

Nakon što su se novinarima obratili članovi obitelji Đoković, uslijedila su pitanja, a zbog jednog je uskoro konferencija za medije naprasno završena.

Naime, australski novinari pitali su o datumu kada je Novak saznao da je pozitivan, 16. prosinca, što je također naveo u svojoj obrani, no nakon pozitivnog rezultata nije bio u karanteni već se između ostaloga fotografirao s djecom, sve bez mjera zaštite.

Otac Srđan je promrmljao "neka pitaju suca", a potom je Novakov brat Đorđe samo kratko rekao "presica je završena". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!