Direktor Australian Opena: Đoković neće riskirati moguće osvajanje 21. Grand Slama

25.11.2021.

10:59

Autor: K.L./HRT

Novak Đoković

Novak Đoković

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Direktor Australian Opena Craig Tiley očekuje da će 95 posto tenisača biti cijepljeno protiv koronavirusa do početka prvog Grand Slama u siječnju sljedeće godine.

- Danas je više od 85 posto igrača cijepljeno. Smatram da i mi imamo zasluge za to jer smo stavili odredbu o obveznom cijepljejnu igrača, rekao je Tiley.

Otkrio je da postoje jedan ili dva igrača koji će dobiti medicinsko izuzeće od pravila koje je u skladu s odredbama države Victoria.

Prvi tenisač svijeta i deveterostruki osvajač Australian Opena Novak Đoković i dalje nije otkrio je li cijepljen.

- On ima devet Australian Opena, siguran sam da će htjeti i deseti. Ima 20 Grand Slam titula kao Rafael Nadal koji dolazi i Roger Federer. Jedan od njih će preskočiti druge i siguran sam da Đoković to ne želi propustiti, rekao je Tiley.

Također, smatra da navijači ništa neće zamjeriti Đokoviću.

- Novak je jedan od najboljih tenisača svih vremena. On ima stav o nečemu, neki ga dijele, no većina ne. Mislim da se prema njemu korektno ponašalo, zaključio je Tiley.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!