18:16 / 24.11.2021.

Autor: A.M./Hina

Đokovića gotovo nema na promotivnom spotu Australian Opena

Detalj iz spota Australian Opena

Detalj iz spota Australian Opena

Foto: YouTube / .

Još je uvijek nepoznato hoće li najbolji svjetski tenisač i deveterostruki pobjednik tog turnira Novak Đoković nastupiti na Australian Openu, prvom Grand Slamu godine, no organizatori ga, čini se, ne očekuju.

Turnir u Melbourneu se igra od 17. do 30. siječnja iduće godine, a Đoković je skoro desetljeće i pol vladar tog Grand Slama. Naime, prvi puta ga je osvojio 2008. godine, a ukupno je u Melbourneu osvojio devet titula u karijeri.


Svi oni koji namjeravaju iduće godine igrati na Australian Openu moraju obaviti kompletno cijepljenje za COVID-19, a Đoković je cijelo vrijeme pandemije bio jedan od najžešćih kritičara među tenisačima na temu cijepljenja. Stalno je naglašavao kako se nema namjeru cijepiti, ali je nedavno prvi put dao nešto drugačiji odgovor. Odnosno, nakon poraza od Zvereva u polufinalu ATP Finala, na temu odlaska u Melbourne, rekao je "vidjet ćemo".


No, možda je znakovito to što je napravljen promotivni spot za Australian Open 2022. godine (čak dvije verzije) i iako bi Đoković zbog svih uspjeha na turniru trebao biti apsolutno glavni lik u spotovima, srpski tenisač pojavljuje se samo nakratko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!