Vlado Šola: Vidim se kao izbornik reprezentacije

02.02.2021.

14:27

Autor: Kod nas doma/HTV

Vlado Šola

Vlado Šola

Foto: Kod nas doma / HRT

Da sport nije prevladao bio bi arhitekt. No, srećom po hrvatski sport, Vlado Šola ipak je odabrao rukomet, a nakon uspješne karijere kao golman 'Kauboja' danas kreira igru rukometnog kluba Zagreb.

S obzirom da je kormilo kluba preuzeo u zahtjevnom razdoblju - u doba pandemije i ne baš dobrih rezultata kluba – Vlado je zadovoljan.

- Ja mislim da sam se snašao dobro, vidim progres i napredak. Svi su jako ažurni i motivirani, tako da je dobra atmosfera, kaže.

Ipak, dodaje da je igranje bez publike vrlo demotivirajuće. Smatra naime da su igrači 'performeri' koji najbolje igraju uz podršku publike.

Do nedavno je trenirao kinesku momčad sa Beijing Sport sveučilišta koji su došli u Hrvatsku nešto naučiti i vidjeti kako se igra u Europi.

- Kinezi su sjajni s loptom u ruci, mogu reći da im dobro ide, kaže Vlado.

Ističe problem nedostatka novaca u hrvatskom sportu, ali smatra da usprkos tome naši sportaši postižu sjajne rezultate:

- To je naša svakidašnjica, mi generalno nemamo novaca za sport, ali i dalje smo entuzijasti i ostvarujemo velike rezultate u svim sportovima – mi smo ipak sportska nacija.

No, bez obzira na manjak ulaganja u rukomet, ne smatra da su rukometaši manje popularni od nogometaša.

Vlado kaže kako se jednog dana može vidjeti kao izbornika reprezentacije, i komentira da ga nedavno ispadanje Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Egiptu i nije previše iznenadilo. Ipak, vjeruje da će se 'Kauboji' uskoro vratiti na 'stare staze'.

Iako ga, osim po odličnoj igri, pamtimo i po ludim frizurama, Vlado kaže da je ta era završila. „Osim ako Zagreb ne osvoji Ligu prvaka“, dodaje kroz smijeh .

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!