"Treba izvući pouke sa Svjetskog prvenstva, možda smo se i malo bojali neuspjeha"

08.03.2021.

19:45

Autor: K.L./HRT/Sport

Igor Karačić

Igor Karačić

Foto: HTV / HRT

Nakon što su se okupili u Zagrebu, naši rukometni reprezentativci imaju malo vremena za trening i uigravanje uoči kvalifikacija za Olimpijske igre.

Hrvatska reprezentacija trenirat će u Zagrebu do četvrtka kad putuje za Montpelliere gdje će igrati turnir od 12. do 14. ožujka.

- Ne preostaje nam puno vremena, moramo brzo djelovati. Odradili smo neke stvari uoči ovih priprema, puno individualnih razgovora i napravili dosta videa i poslali ih igračima, što analize protivnika, što nekih želja kako bismo htjeli izgledati. Iz ova tri dana treba izvući maksimum, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Hrvoje Horvat.

- Najvažnije da smo zdravi i spremni te da će moći sudjelovati u ovim kvalifikacijama što u Egiptu nije bio slučaj. Naravno da će se sve gledati, sve nam je bitno, Olimpijske igre su najveći motiv za sportaša.

Hrvatsku u Montpellieru očekuju dvoboji protiv Francuske, Portugala i Tunisa, a prve dvije reprezentacije osigurat će plasman u Tokio.  

- Htio bih uzeti obranu s Eura koja nas je dovela do medalje, iz nje da dobijemo tranziciju i lake golove. Probati u napadu nešto standardizirati. Protivnici će doći na kvalifikacije sa svojom računicom kako se plasirati na Olimpijske igre, ali mi smo dobri, bitno je da ćemo mi biti pravi, zaključio je Horvat.

Igor Karačić igrao je u Egiptu na Svjetskom prvenstvu, no s manjom minutažom zbog problema s ozljedom.

- Zdravlje je dobro. Napokon, nakon dugo vremena, mogu reći da sam spreman i da se vraćam. Forma se traži, ali siguran sam da terenu mogu odrađivati što se od mene traži, ne bojim se više nekih pokreta. Spreman sam sada, zato sam se i odazvao. Mogu pomoći, dobro su svi dečki, fali nam Stepančić, ali bit će ovo težak turnir, no smijemo se bojati ničega. Treba izvući pouke iz Svjetskog prvenstva, možda smo se malo bojali neuspjeha, sada trebamo biti spremni u glavama, čekaju nas tri teška protivnika, ali vjerujem u ovu ekipu i siguran sam da ćemo se plasirati, rekao je Igor Karačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!