Šveđanin Gottfridsson MVP Europskog rukometnog prvenstva

30.01.2022.

16:15

Autor: K.L./Hina

Jim Gottfridsson

Jim Gottfridsson

Foto: Bernadett Szabo / REUTERS

Šveđanin Jim Gottfridsson proglašen je najkorisnijim (MVP) igračem Europskog rukometnog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

Europska rukometna federacija (EHF) je uoči utakmice za treće mjesto i finala Europskog rukometnog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj proglasila najbolje igrače.

Najkorisniji (MVP) igrač EP-a je Šveđanin Gottfridsson koji je u osam utakmica (bez finala) zabio 33 gola, te upisao 47 asistencija.

Gottfridssonu je to druga nagrada MVP-a na EHF EURO-u, nakon što je prethodno osvojio titulu kada je Švedska osvojila srebro 2018. On je treći igrač koji je osvojio dvije MVP nagrade, nakon Hrvata Ivana Balića (2004, 2006) i Francuza  Nikole Karabatića (2008, 2014).

Gottfridssonov suigrač Oscar Bergendahl proglašen je najboljim braničem prvenstva.

Izabrana je i najbolja momčad EP-a o kojoj su odličivali glasovi navijača i panela stručnjaka EHF-a.

U idealnoj postavi ovogodišnjeg turnira su: Vratar: Viktor Hallgrimsson (Island) Desno krilo: Aleix Gomez (Španjolska) Desni vanjski: Mathias Gidsel (Danska) Srednji vanjski: Luc Steins (Nizozemska) Lijevi vanjski: Mikkel Hansen (Danska) Lijevo krilo: Miloš Vujović (Crna Gora) Kružni napadač: Johannes Golla (Njemačka).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!