Smijenjen Horvat, Perkovac novi izbornik

01.02.2023.

16:07

Autor: I.L./HRT/HRS

Goran Perkovac

Goran Perkovac

Foto: NordPhoto / PIXSELL

Na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza razriješen je dosadašnji stručni stožer muške seniorske reprezentacije predvođen Hrvojem Horvatom i za novog je izbornika izabran Goran Perkovac, objavio je HRS.

Podsjetimo, nakon osvojenog devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, HRS je ustvrdio kako nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija.


Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu na SP-u i nije ga prihvatio. Na Červarov prijedlog, UO je jednoglasno razriješio kompletan stručni stožer i izabran je novi izbornik Goran Perkovac. Kapetan zlatne olimpijske reprezentacije iz Atlante 1996. dobio je jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora. Perkovac je tijekom dosadašnje trenerske karijere bio izbornik Grčke i Švicarske, dok je većinu klupske karijere, kako igračke tako i trenerske, proveo u Švicarskoj.

Červar i sam razriješen funkcije

Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struka pa ja samim time i Červar razriješen te dužnosti.

Ujedno je Upravni odbor izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. To su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!