Slavić: Lakše se diše; Mihić: Sutra ne bi trebalo biti problema

16.01.2023.

13:30

Autor: HRT/HINA

Slavić i Mihić uoči Maroka

Slavić i Mihić uoči Maroka

Foto: HRS / -

Hrvatske rukometaše nakon jučerašnje pobjede nad SAD-om čeka zadnja utakmica u prvoj fazi natjecanja na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Švedskoj i Poljskoj. 

Naši rukometaši nakon šoka protiv Egipta pregazili su Amerikance i sutra će po potvrdu drugog mjesta igrati sa reprezentacijom Maroka. 


- Stvarno nakon one utakmice s Egiptom i dvije neprospavane noći, mogu reći da se danas malo lakše diše. Jučer je malo bolje funkcionirala ta naša obrana i odmah sam ja na golu bio sigurniji. Zabili smo nekoliko lakih golova iz konte i polukontre i to nam je svima dalo samopouzdanje, rekao je vratar Dino Slavić.


Naši vratari bili su jučer odlični, Slavić deset, a Kuzmanović pet obrana, to nam treba i u nastavku prvenstva. 


- Maroko ima stvarno dobrih nekoliko igrača, pokušavaju zabijati što više lakih golova i na to se moramo spremiti. Mislim da u utakmici s Amerikancima smo se dobro vraćali u obranu, to nam je nedostajalo protiv Egipta i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu i dalje, zaključio je Slavić. 

video thumb

Slično razmišlja i naše lijevo krilo Lovro Mihić.


- Naravno da je ljepše nego poslije prve utakmice. Imamo ispred nas novu utakmicu sutra. Moramo se dobro pripremiti i odmoriti. Odradili smo jučer vrlo dobru utakmicu, ozbiljnu u obrani, čvrsto smo odigrali i mislim da smo u tranziciji i prema naprijed i prema nazad dobro odradili posao. 


Respekt prema Maroku, ali sutra ne bi trebalo biti problema smatra Mihić. 


- Moramo iskoristiti još jednu utakmicu kao pripremu za idući krug, ali naravno s punim respektom prema protivniku. Odraditi posao najbolje što je moguće. Znamo kako Maroko igra, dublja obrana i te neke kombinacije. Mislim da moramo pripremiti dobro što ćemo raditi i mislim da neće biti problema. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!