Sestre ponovno zajedno: Dora Kalaus potpisala za Podravku

10.02.2022.

19:10

Autor: K.L./HRT

Dora Kalaus

Dora Kalaus

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Hrvatska reprezentativka i aktualna kapetanica zagrebačke Lokomotive Dora Kalaus od sljedeće će sezone nositi dres Podravka Vegete. Potpisala je ugovor na dvije godine te će se tako priključiti sestri Larissi Kalaus koja je u prošloj sezoni stigla u Koprivnicu.

Svoje rukometne početke obilježila je baš kao i njezina sestra u križevačkom Rukometnom klubu Mlinar. Nakon toga na poziv trenera Branka Krajačića, priključila se Podravki gdje je u mlađim kategorijama igrala narednih šest godina. Put je nastavila u Koki gdje je zaigrala u 1.HRL te je tamo provela naredne dvije godine. Kako se bližio završetak srednje škole slijedio je i upis na fakultet te je Dora baš kao i njezina sestra zaigrala za zagrebačku Lokomotivu gdje je provela posljednjih sedam godina igračke karijere.

- Dolazak u Podravku za mene znači nove izazove u rukometnoj karijeri, napredovanje u životnom i rukometnom smislu. Moram izraziti i veliko zadovoljstvo što se vraćam u klub u trenutku kada se događaju promjene i definiraju novi smjerovi, rekla je Dora Kalaus za klupske stranice Podravke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!