Rukometašicama predstoji borba s Ukrajinom i Češkom

06.03.2022.

21:15

Autor: HRT

Francuska - Hrvatska

Francuska - Hrvatska

Foto: HTV / HRT

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija poražena je u 4. kolu skupine 4, kvalifikacija za EHF EURO 2022. godine od Francuske 27:19. 

Olimpijske pobjednice tako su već osigurale nastup na završnoj smotri, a Hrvatskoj predstoji borba s Ukrajinom i Češkom za preostalo mjesto. 


Kao i prije četiri dana, Hrvatska je vodila veliku borbu s jednom od najboljih reprezentacija svijeta, ali su je poraza ponovno stajali promašaji iz čistih situacija i sedmerci.


- Mislim da je bilo dobro, ne dobro kao što je bilo u Koprivnici. One su stvarno dobro odigrale 5-1 obranu, što nas je u nekim trenucima dosta zbunilo. Navele su nas da napravimo dosta tehničkih pogrešaka koje su one iskoristile. Obrana je bila dobra u jednom periodu, ali zadnjih par minuta smo stvarno popustile, to su one iskoristile i došle do golova, rekla je Kristina Prkačin.

Francuska - Hrvatska

Francuska - Hrvatska

Foto: HTV / HRT

Ivana Kapitanović upisala je devet obrana.


- Šteta za utakmicu jer mislim da smo je dobro otvorile i mislim da smo dobro u nju ušle. Mislim da je bilo previše tehničkih grešaka, previše smo gubili loptu u napadu. Francuska je koristila protiv nas svoje najjače oružje, a to su polukontre. Kraj prvog i kraj drugog poluvremena su nas jednostavno pretrčale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!