Održan posljednji ispraćaj ubijenog hrvatskog rukometaša

12.04.2022.

17:19

Autor: A.M./HRT

Denis Tot

Denis Tot

Foto: Vijesti u 17 / Instagram

U Đakovu je održan posljednji ispraćaj 27-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji je preminuo od posljedica premlaćivanja prošlog tjedna u Skoplju. 

Jučer je u makedonskim medijima izašla i snimka na kojoj se vidi kako ga udaraju ispred diskoteke. Uhićene su dvije osobe, a prvoosumnjičeni napadač i dalje je u bijegu. Makedonska policija provodi istragu, a u tijeku je i inspekcijski nadzor u bolnici.


- Nadam do kraja tjedna da će se saslušati već i drugi i treći osumnjičenik u slučaju koji su postupali otkad je Denis pao na podu nepomičan. Ima još jedan snimak iz video kluba koji postoji u dokaznom materijalu i taj je puno jasniji, vide se sve njihove djelatnosti u vezi tog krivičnog slučaja, kaže glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski.

- Prema našim informacijama najmanje je 10-ak svjedoka ubojstva. U neposrednoj blizini bila je policija i nije prijavila ubojstvo nego prirodnu smrt mladića. Stoga je odgovornost MUP-a i Spasovskog još veća, jer su njegove ekipe bile prisutne ne terenu. Umjesto da spriječi ili barem odmah rasvijetli slučaj, MUP je pustio ubojicu da pobjegne. Spasovki skriva istinu o ubojstvu. Ako do kraja dana ne izađe i ne kaže itinu, jasno je da se skriva. Tražimo odgovore i odgovornost, rekao je zastupnik u makedonskom parlamentu Mile Lefkov.


- Odbacujem ono što se plasira u javnost, a to je da se nešto skriva i da je došlo do zastoja u istrazi. Nećemo zatvoriti istragu sve dok ne otkrijemo istinu i ne podneseno prijave, i to u roku od 24 sata. Dvije su osobe privedene, a za trećom se traga, i za njom je raspisana i domaća i međunarodna tjeralica, odgovara na prozivke ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!