Perkovac u Stadionu: Imam ogromno povjerenje u ove dečke

05.03.2023.

21:48

Autor: Stadion/I.Ž.K./HRT

Goran Perkovac

Goran Perkovac

Foto: Stadion / HRT

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak uoči dva kvalifikacijska dvoboja za Europsko prvenstvo protiv Nizozemske. Gost emisije Stadion bio je izbornik rukometaša Goran Perkovac.

Novi izbornik predstavljen je prije mjesec dana. 

- Bilo je intenzivno, ali i vrlo zanimljivo, prvi put sam se susreo s nekim igračima. Moram reći da sam oduševljen energijom i voljom koju su pokazali igrači, da se odazovu reprezentaciji i nadam se da će s istom takvom energijom igrati, rekao je Perkovac.

Je li zadovoljan popisom?

- Taj popis sam ja želio i s tim popisom sam više nego zadovoljan. Imam ogromno povjerenje u te dečke i nadam se da ćemo zajedničkim radom ostvariti ciljeve koje imamo.

Perkovac je kapetan zlatne generacije iz Atlante 1996., prošlo je skoro 27 godina.

- Prekrasne su to uspomene i nadam se da ćemo i mi s ovom generacijom doći do olimpijskih igara i možda borbe za medalju.

Bilo je to lijepo razdoblje za naš rukomet.

 - Da, od tog razdoblja počinje se rukomet pokazivati u prekrasnom svjetlu, kasnije se nastavlja s Balićem, Lackovićem, Metličićem i tom generacijom. Sad je trenutno jedan mali pad, ali nadam se da će to uskoro biti prevaziđeno.

Hrvatskoj sada treba jedan zaokret.

- Mislim da Hrvatskoj treba malo više kontinuiteta, jedna reprezntacija koja se složi treba ostati duže zajedno. Tim momcima samo treba dati vremena i prostora i sve će doći na svoje mjesto.

Ovaj posljednji period nije bio pravi što se tiče rezultata.

- Trenutno možda nemamo kvalitetu koju ima Danska, Švedska ili Francuska. Dobiti te protivnike nije presudno, ali sve ostale bi trebali dobiti, to u zadnje vrijeme nije bio slučaj. Nadam se da će se to vratiti i da ćemo uskoro biti među četiri-pet najboljih reprezentacija u svijetu. 

Novi izbornik je i na svom predstavljanju rekao da je njegova želja da sve kreće od obrane.

- Radit ću na tome da svi igraju i obranu i napad, da ubrzamo naš rukomet. Imam osjećaj da su ostale reprezentacije ubrzale svoj način igranja, a mi smo malo "povukli ručnu" i tu ručnu treba što prije otpustiti i početi igrati brzi rukomet kao što igraju ostale reprezentacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!