Novi izbornik rukometaša: Prvo ću razgovarati s iskusnim igračima

03.02.2023.

12:08

Autor: A.M./HRT/Hina

Goran Perkovac

Goran Perkovac

Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Novi izbornik hrvatskih rukometaša Goran Perkovac održao je danas prvu konferenciju za novinare. Rekao je kako mu je novi posao "ispunjenje sna" te najavio svoje prve poteze.


- Ovo je san svakog trenera, tako i mene, rekao je Perkovac, koji je na izborničkoj poziciji naslijedio Hrvoja Horvata, te nastavio:


- Šteta da nemamo više vremena za pripreme i uvježbavanje, ali što je, tu je. Imam ideju za naredno razdoblje, znam kostur momčadi. Važno je da ekipa koju sad oformimo bude zajedno sljedećih pet godina. Zato mi je vrlo važan razgovor s iskusnim igračima, Duvnjakom, Cindrićem, Karačićem i Gojunom, kaže Perkovac, kojega ubrzo očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a nakon toga i borba za Olimpijske igre u Parizu.


Prvo će se vidjeti s Domagojem Duvnjakom:


- Jedan od prvih razgovora bit će onaj s kapetanom Domagojem Duvnjakom. Važno mi je razgovarati s njime i vidjeti želi li on i dalje igrati za reprezentaciju, rekao je i poslao potom snažnu poruku:


- Egoistični igrači kod mene neće igrati. Vrhunski sportaši pomalo su svi egoisti, ali treba se podrediti kolektivu.


Izjasnio se i o "problemu" ili problemu na vratarskoj poziciji:


- Budući da ja ne mogu proizvesti novog golmana, morat ćemo iskoristiti to što imamo. Naši golmani imaju kvalitetu, ja ću se najvjerojatnije odlučiti za kombinaciju jednog starijeg i dvojice-trojice mlađih. Znamo da golman dobro brani kad dobro igra obrana, a obrana nam nije bila dobra zadnjih dvije-tri godine.


Perkovac je naglasio da još pregovara s potencijalnim članovima stručnog stožera, a dodao je i da je Hrvatska najbolje rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba.


- Trenutačno to nije moguće, ali ćemo raditi na tome.Volio bih da organiziramo sastanke sa svim trenerima i momčadima Hrvatske lige. Svima nam je u cilju da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu, zaključio je novi izbornik.


Perkovac je kao igrač osvojio je broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine u dresu Jugoslavije, a osam godina kasnije s Hrvatskom je u Atlanti osvojio zlato. Vodio je reprezentacije Grčke i Švicarske, a sada je dobio priliku na klupi kao novi, ukupno deseti izbornik Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!