Nastup koji bi "Kraljice šoka" htjele što prije zaboraviti

12.12.2021.

23:29

Autor: I.L./HRT

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija

Foto: - / IHF

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je od Austrije 23:27 u posljednjem susretu 3. kola glavne skupine 4 i tako s dvije pobjede i četiri poraza završava nastup na 25. Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. 

S obzirom na koronu koja je iz stroja izbacila tri vrlo važne rukometašice, ali i neke ozljede, više se jednostavno nije moglo.

- Ne znam koliko profulanih zicera, sedmeraca i tehničkih grešaka, jednostavno ne znam koju se ekipu može pobijediti s toliko grešaka. Razočarana jesam, tužna jesam, jedino pozitivno u ovome svemu je da smo tu dobili neka nova imena koja ćemo moći koristiti u budućnosti. Iskustvo za sve nas, a rezultat ja bih iskreno voljela što prije zaboraviti. Stojim iza svih nas, ne možemo uvijek biti u vrhu, ali ovo nije ono gdje mi pripadamo. Nadam se da će covid brzo nestati i da ćemo se moći vratiti normalnom životu, rekla je kapetanica Katarina Ježić.

- Vidjelo se da smo bile preumorne. Umore su bile i Austrijanke, ali su ušle s više želje i odlučnosti. Borile smo se i željele, ali su one bile u nakanama i ključnim momentima odlučnije. Loše smo počeli i loše smo završili, dodala je Ivana Kapitanović.


Ćamila Mičijević i Dora Krsnik i dalje su u izolaciji u Castellonu te se čekaju rezultati njihovih PCR testova koji uvjetuju njihov povratak u Hrvatsku. Obje reprezentativke se dobro osjećaju.

- Ovo je sve dio sporta: bolest, ovakva situacija i povrede su dio sporta. Moramo proširiti roster. Nažalost, nemamo previše kvalitete, no bitan je kontinuitet nastupa na velikim natjecanjima. Bit svega je kontinuitet, a iz njega će izaći rezultat, rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

- Ne znam što da vam velim već da se osjećam jadno. U pripremi utakmice smo govorili o značaju utakmice i govorili smo da znamo da će Austrijanke stisnuti sredinu i da naša krila moraju odlučiti. Htjeli mi priznati ili ne, mi moramo biti svjesni da su naša krila, govoreći o europskom nivou, vrlo prosječna i da u toj situaciji imamo velikih problema. Bilo je totalno pomračenja uma u jednom dijelu prvog poluvremena. Sve ono što je bilo loše spojilo se u toj priči. Nažalost, moramo nečega svi zajedno biti svjesni. Ono što smo mi napravili u Danskoj to je čudo, čuda se ne ponavljaju svaki dan. Da bi se došlo blizu vrhunskima sve igračice moraju biti u sto posto formi i moramo kao ekipa djelovati sto posto. Ovdje, nažalost, ni u jednom tom segmentu nismo bili, dodao je Šoštarić.

Rukometašice se u Zagreb vraćaju sutra letovima iz Valencije preko Frankfurta. Planirani dolazak u zagrebačku zračnu luku “dr. Franjo Tuđman“ je u 19.20 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!