23:36 / 12.01.2021.

Autor: A.M./Hina

Nakon Češke od SP-a odustali i Amerikanci

Foto: Sanjin Strukić

Foto: Sanjin Strukić

Foto: - / -

Nakon Češke od nastupa na Svjetskom prvenstvu rukometaša u Egiptu odustala je i reprezentacija SAD-a, a umjesto njih u turnir će uskočiti Sjeverna Makedonija i Švicarska.
Nakon Češke od nastupa na Svjetskom prvenstvu rukometaša u Egiptu odustala je i reprezentacija SAD-a, a umjesto njih u turnir će uskočiti Sjeverna Makedonija i Švicarska, potvrdila je Međunarodna rukometna federacija (IHF).
Obje reprezetacije su odustale zbog velikog broja zaraženih koronavirusom.
Američki rukometni savez je službeno priopćio da povlači svoje sudjelovanje na 27. Svjetskom prvenstvu nakon nekoliko pozitivnih rezultata nakon obveznih COVID-19 testova prije njihovog odlaska u Egipat.
SAD su postale druga reprezentacija koje je zbog koronavirusa odustala od nastupa u Egiptu nakon što je Češka ranije danas bila prisiljena otkazati svoje sudjelovanje.
Prema Pravilniku IHF-a vezanom za COVID-19 za Svjetsko prvenstvo, prva zamjena je Sjeverna Makedonija koja će uskočiti u skupinu G u kojoj su Švedska, Egipat i Čile. Umjesto Sjedinjenih Država u skupini E, zajedno s Francuskom, Norveškom i Austrijom igrat će reprezentacija Švicarske.
Međunarodna rukometna federacija stavila je šest momčadi u pripravnost u slučaju da se povuku druge momčadi, a na njemu su osim Sjeverne Makedonije i Švicarska još i Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.
SP počinje u srijedu utakmicom Egipat - Čile.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!