"Igračka i ljudska veličina koja je imala fantastičnu karijeru"

22.02.2021.

16:08

Autor: Podnevni Dnevnik

U čast preminulom Zlatku Saračeviću

U čast preminulom Zlatku Saračeviću

Foto: HTV / HRT

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša u povijesti - Zlatko Saračević - trener rukometašica Podravke, preminuo je sinoć nakon utakmice protiv Lokomotive. Saračeviću je pozlilo i prevezen je u bolnicu, gdje je nažalost izgubio bitku za život. 

S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je svjetsko zlato i olimpijsku broncu, a s Hrvatskom olimpijsko zlato, svjetsko srebro i europsku broncu. Sa Zagrebom je bio dvostruki europski prvak. Navijači su u Koprivnici ispred dvorane upalili svijeće, a suigrači i kolege ne mogu vjerovati da više nema njihova Sarača.

- Prerano nas je napustio. Jedna igračka i ljudska veličina koja je imala fantastičnu karijeru i u bivšoj državi, i u Hrvatskoj, rekao je Ivica Obrvan, njegov suigrač i trener PPD Zagreba.

- Bio je i na putu... Malo kasnije je krenuo u svojem trenerskom putu. Sinoć je odradio posljednju utakmicu na klupi Podravke i mi sad pričamo o nečemu što dan poslije izgleda nestrvarno, dodao je.

- Strahovito mi je žao. Ponosan sam i sretan za sve ono što s njim proživio kao igrač, a poslije u druženjima i razgovorima, a naposlijetku u razmjeni iskustva kao trener i kolega.


Sjajan posao Saračević je odrađivao i kao komentator, a puni pohvala za njega su i novinari Božo Sušec te Dražen Pinević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!