Horvat: Trebamo vidjeti zašto nismo igrali kako možemo

14.01.2023.

12:26

Autor: K.L./HRT

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: Pixsell / PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija nije dobro krenula na Svjetskom prvenstvu, u prvom kolu skupine G poražena je uvjerljivo od Egipta.

Izbornik Hrvoje Horvat pokušao je rezimirati dojmove nakon prospavane noći.


- Nije bila baš lijepa večer, ni jutro. Naravno da boli glava i da se puno razmišljalo, jako se teško odmaknuti i napraviti zaključke prije nego što se još jednom pogleda utakmica. Na prvu bi rekli da smo mogli više investirati u obranu, tih dodatnih kretnji što nam je falilo, kao i koja obrana golmana. Jednostavno, moramo pametnije igrati kad krenemo gubiti. Moramo se znati pametnije natjecati, rekao je Horvat.


U sljedećem kolu skupine G, Hrvatska igra protiv SAD-a, u nedjelju od 20.30 sati.


- Ne trebamo gledati unazad prema Egiptu, ali niti naprijed prema Americi, prvo trebamo sebe dovesti u red. Trebamo vidjeti zašto nismo igrali kako možemo, tu treba tražiti rješenja, onda neće biti problem s bilo kojim protivnikom na prvenstvu. Svi protivnici se analiziraju, znat ćemo sve i o SAD-u. Primarno je da dobijemo svoju razinu igre koju želimo, dodao je Horvat.


Zahvalio je Horvat navijačima na brojnoj i glasnoj podršci te rekao da će im pokušati vratiti s boljim rezultatima u nastavku prvenstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!