Horvat: Išli smo u borbu bez oružja, zato igrače treba gledati kao heroje

31.01.2022.

20:22

Autor: HR2/I.Ž.K./HRT

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat bio je gost Sportskog mikrofona, emisije Hrvatskoga radija.

Jučerašnjim slavljem Švedske u finalu protiv Španjolske spušten je zastor na Europsko prvenstvo rukometaša u Mađarskoj i Slovačkoj. Hrvatska je uz mnoštvo problema s koronavirosm i velik protok igrača, natjecanje okončala u drugom krugu zauzevši u konačnici 8.mjesto.  

- Bilo je to po mnogočemu atipično prvenstvo. Iako kvaliteta rukometa pada zbog velike iscrpljenosti igrača, vidjeli smo puno obrata i zanimljivih utakmica, što je dobro za promociju našeg sporta, rekao je Hrvoje Horvat u uvodnom komentaru na cjelokupno prvenstvo.

Što se pak tiče nastupa Hrvatske, izbornik je podvukao da osmo mjesto definitivno nije zadovoljavajuće.

- Otišli smo s idejom da se popnemo na postolje, sanjajući da budemo ekipa koja će Hrvatskoj donijeti prvo europsko zlato. Međutim, dogodio se niz okolnosti, otpadanja igrača i ulaska novih doslovce preko noći, pa krajnjim rezultatom nipošto ne mogu biti zadovoljan. S druge strane, mogu biti ponosan na reakcije igrača koji su dizali telefonske slušalice u dva ujutro, testirali se i dolazili igrati za reprezentaciju. Neki od njih potom bi se bolesni vraćali kućama, hitna pomoć izvodila nam je igrače iz svlačionice i u takvom okruženju dečki su davali i riskirali jako puno. Išli smo u borbu praktički bez oružja i davali sve od sebe, zato ih treba predstaviti kao heroje zbog kojih djeca i dalje trebaju dolaziti u dvorane, dodao je izbornik. 

- Naravno da nakon svega što se događalo razmišljamo da je popis mogao biti drugačiji, ali kasnije nam spomenuti igrači nisu mogli pomoći jer su u međuvremenu dobili koronavirus, inače bi se odazvali kao i svi ostali koji su se stavili na raspolaganje reprezentaciji, ponovio je Horvat. 

Cijeli razgovor poslušajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!