Horvat: Bilo je dobro, ali neke stvari moramo popraviti

06.01.2023.

23:14

Autor: I.Ž.K./HRT/HRS

Hrvoje Horvat

Hrvoje Horvat

Foto: HRS / -

Hrvatski rukometaši svladali su Sjevernu Makedoniju na Croatia Cupu, pripremnom turniru uoči početka SP-a. Izbornik Hrvoje Horvat bio je zadovoljan, ali smatra da ima i stvari koje njegovi izabranici moraju popraviti. 

- Lijepa utakmica, za oko, za publiku, za ovu prekrasnu atmosferu u dvorani. To dečkima jako puno znači, veliki im je to poticaj za daljnji rad. Ne trebamo se zavaravati da je to utakmica koju želimo u budućnosti, želimo biti lepršavi i zabijati puno golova, ali obrana mora biti bolja, mora biti gusta. Obrana se igra nogama, danas su noge bile spore, moramo vidjeti zašto su bile brže u obrani, a sporije u napadu, odbijene lopte su sve išle protivniku, nismo ni 'naplatili' dobar dan vratara, to su sve stvari koje ćemo analizirati, rekao je izbornik Horvat nakon utakmice u rasprodanoj porečkoj dvorani Žatika.

- Veseli da smo igrali sa cijelim rosterom, jer će nam na Svjetskom prvenstvu trebati svaki igrač. Bilo je i dobrih stvari, ali ima i onih koje treba ispraviti, smatra Horvat.  

Prvi strijelac u hrvatskim redovima bio je Ivan Martinović, koji je na najbolji način proslavio 25. rođendan.

- Bilo je prelijepo pobijediti na rođendan. Pobjeda je bitna za samopouzdanje. Ima dosta stvari za popraviti, ali lijepo je biti na terenu s ekipom. Znamo da trebamo poraditi na obrani, nedostaje nam agresivnosti, ima dosta za analizirati pa ćemo vidjeti što ćemo napraviti protiv Izraela, rekao je Martinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!