Zubčić: Ovo mi je baš trebalo, a sada nastavljamo "drapat"

19.02.2023.

15:42

Autor: M.Š./HRT

Filip Zubčić

Filip Zubčić

Foto: HTV / HRT

Filip Zubčić na Svjetskom prvenstvu u skijanju, u disciplini slalom, osvojio je na kraju 11. mjesto.

- Ovo Svjetsko prvenstvo sam završio dobro, s fenomenalnim drugim laufom. Prvi nije bio najbolji, vidio sam postavku drugog, razveselio sam se, bilo je teško "poštekano" i lagano "mučenje" od početka do cilja, istaknuo je u razgovoru s novinaroma Hrvatskoga radija Krešimirom Gotlinom.

- Ovo mi je baš trebalo. Da u biti ja budem sretan, briga me za druge, kaže uz osmijeh.

Još se jednom najbolji hrvatski skijaš vratio na osmo mjesto u veleslalomu na ovom prvenstvu.

- Kako sam i prije rekao na ovakvim natjecanjima se samo medalje pamte. No, osmo mjesto je vrlo dobro. Čekam dalje svoju šansu, bit ćemo strpljivi i marljivo trenirati.

Dotaknuo se Zubčić i dvije hrvatske skijašice, Leone Popović i Zrinke Ljutić, koje su se nadale slalomskoj medalji do koje ipak nisu doskijale.

- Iza sebe imaju brutalnu sezonu, ali očito u subotu nije bio njihov dan. Ne znam jesu li previše očekivale, ali nemaju za čim žaliti jer još su uvijek itekako mlade. Nisu se nikada ni našle u ovoj situaciji gdje se nešto veliko očekivalo od njih. No, sjajno se skijaju cijele sezone, njima samo čestitke, završio je Zubčić.

Govorio je i ostatku sezone.

- Imam još četri veleslaloma, tu se da puno napraviti. Cilje je ući u prvu grupu, promijenio sam malo opremu, sada mi to paše. Slalom je u dobroj formi. Treba nastaviti "drapati" do kraja sezone, nadam se da će se forma još dići i da ću na kraju sezone biti zadovoljan, zaključio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!