10:47 / 05.06.2021.

Autor: I.L./HRT/HPO

Zlato za Katanušića, bronca za Ristoski

Ivan Katanušić

Ivan Katanušić

Foto: - / HPO

U posljednjim disciplinama natjecanja na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u poljskom Bydgoszczu u petak Ivan Katanušić je osvojio zlato u bacanju diska, a Mikela Ristoski broncu u skoku u dalj.

U kategoriji F64 Ivanu Katanušiću, članu AKOSI Uriha iz Zagreba, za zlato je bilo potrebno disk baciti na 57.94 metara.

- Europski sam prvak u mojoj prvoj disciplini. Natjecanje je bilo vrlo dobro. Po prvi put sam u njoj bio punom glavom i to prvi put maksimalno.  Zaista sam od svoje konkurencije očekivao da me malo više potjeraju da budem na još boljoj razini, ali realno bacio sam disk koliko je trebalo. Bila je ovo odlična uvertira za Tokio. Plasmanom i rezultatom sam ispunio svoj cilj, jer je bilo prvo da dobro prođem, jer  je ovo natjecanje manjeg ranga od paraolimpijskih igara, tako da se samo dalje nastavljamo pripremati za nastup na njima, izjavio je zlatni Katanušić.

Srebro je osvojio Britanac Dan Greaves sa 57.05 m, a bronca je pripala još jednom Britancu Harrisonu  Walshu sa 54,84 m.

Puljanka Mikela Ristoski do bronce u kategoriji T20 došla je skokom od 5,54 m.

- Super mi je bilo na natjecanju u jakoj konkurenciji. Vjerujem da ću u Tokiju ostvariti puno bolji rezultat ostvariti nego ovdje. Dala sam sve od sebe, bilo je teško, a prije mjesec dana imala sam problema s koljenom. Napravila sam svoje što sam trebala, izjavila je paraolimpijka Ristoski.

Europska prvakinja je Poljakinja Karolina Kucharczyk sa 6,13 m, a srebro je osvojila Ruskinja Aleksandra Ručkina sa 5,59 m.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!