Paraatletika EP: Zoran Talić zlatni u skoku u dalj

04.06.2021.

16:45

Autor: T.D./HRT/Hina

Zoran Talić

Zoran Talić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatski paraatletičar Zoran Talić je u petak na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Bydgoszczu osvojio zlatnu medalju u skoku u dalj u kategoriji T20 najboljim svjetskim skokom sezone, dok je u disku Velimir Šandor osvojio broncu.  

Talić je do zlata došao sa skokom od 7,20 m.

- Očekivao sam zlato. Želio sam skočiti preko 7,20 m jer već dvije godine nisam imao skoka preko sedam metara. Ovdje mi se poklopio jedan dobar skok od 7,20m i osvojio sam zlato. Zlato je zlato. Potaknuo me je suparnik koji je skočio 6,95m i tada sam znao da moram ići preko sedam metara jer će on sigurno ići preko sedam. Za paraolimpijske igre u Tokiju moram još više raditi. Moram se truditi jer tamo bit će još jača konkurencija tako da moram ići preko 7,50m da bih osvojio srebro ili zlato, izjavio je paraolimpijac i novi europski prvak Zoran Talić.

Srebro je osvojio Grk Prodromou Athanasios sa 7,01m, a brončani je Portugalac Cunha Lenine sa skokom od 6,55m.

U disku kategorije F52 hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor, član AKOSI Uspona iz Velike Gorice, osvojio je brončano odličje.

- Zadovoljan sam s trećim mjestom jer sam nakon 2017. i svjetskog prvenstva u Londonu ponovno na postolju. Ovaj rezultat se kreće s daljinama s mojih treninga tako da vjerujem da je disk mogao i dalje odletjeti. Trebao sam se malo bolje koncentrirati. Svakako nisam zakazao. To je moja konstanta, a nisam se uspio odvojiti niti s jednim hicem, no da je tako bilo bila bi i sjajnija medalja. Možda je bolje ovako i sve to pokazati u Tokiju te tamo pokušati iznenaditi svoje konkurente, zaključio je brončani Velimir Šandor. 

Europski prvak je Poljak Piotr Kosewicz sa 20,86 m, a srebro je osvojio njegov sunarodnjak Robert Jachimowicz sa 20,18m. 

Danas u kategoriji F46, četvrti je bio Luka Baković s osobnim rekordom od 14,58 m i peti Erik Fabian Kaurin s također osobnim rekordom od 14,51m.

Večeras nastupa još paraolimpijka Mikela Ristoski u dalju.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!