Shiffrin vodeća, Ljutić bi mogla u borbu za odličje

18.02.2023.

Zadnja izmjena 11:09

Autor: M.Š./HRT

Nastup Zrinke Ljutić na Svjetskom prvenstvu u slalomu

Nastup Zrinke Ljutić na Svjetskom prvenstvu u slalomu

Foto: Denis Balibouse / REUTERS

Hrvatska skijaška reprezentativka Zrinka Ljutić na sedmom je mjestu nakon prve slalomske vožnje na Svjetskom prvenstvu u Meribelu, a za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin (52.54 sekundi) zaostala je jednu sekundu i 29 stotinki.

Leona Popović je u svojem prvom nastupu u elitnoj skupini, sa startnim brojem tri, za Shiffrin zaostala za 1.62 sekundi, što joj je bilo dovoljno za 12. mjesto u prvoj vožnji.


Obje hrvatske skijašice imale su malo suzdržaniji nastup, u kojem nije bilo velikih pogrešaka, ali ni dovoljno brzine da bi se približile najboljima.

No, Zrinka Ljutić je i dalje u igri za odličje, s obzirom na to da je od trećeg mjesta, na kojem se iznenađujuće našla Kanađanka Laurence St-Germain, dijeli 68 stotinki.

Prema rezultatima u prvoj vožnji, Švicarka Wendy Holdener se nameće kao najozbiljnija suparnica Shiffrin u borbi za zlato, jer je za Amerikankom zaostala samo 19 stotinki.

Osim St-Germain, manje od sekunde zaostatka za vodećom imale su još samo Njemica Lena Duerr (+0.92) i olimpijska pobjednica u slalomu Slovakinja Petra Vlhova (+0.99), a neznatno brža od Zrinke Ljutić u prvoj vožnji bila je i Slovenka Ana Bucik (+1.23).

Start druge vožnje predviđen je za 13 sati i 30 minuta.

Prijenos je na našem portalu i na Drugom programu HTV-a. 

Lagano privodimo kraju prijenos prve vožnje. Pokoje iznenađenje uvijek je moguće, no kako se čini, naše će djevojke sa solidnih pozicija u drugu vožnju, koju možete pratiti na našem portalu i HTV2 od 13.30.

Leona Popović je sada 12.

Nakon što se 26 skijašica spustilo nis stazu, naše su i dalje na istim pozicijama. Izgledno je da bi tamo mogle i ostati, a što znači da bi u drugoj vožnji možda mogle u borbu za medalje.

Sa startnim brojem 18, Kanađanka Laurence St-Germain doskijala je do trećeg mjesta. Odličan nastup i svega 29 stotinki zaostatka.

Nakon što se 15 skijašica spustilo niz stazu, Zrinka Ljutić je šesta sa zaostatkom za vodećom Mikaelom Shiffrin od 1.29, dok je Leona Popović deveta sa zaostatkom 1.62 za Amerikankom.

Katharina Liensberger, svjetska prvakinja, završila je kao deveta. Zrinka ostaje šesta, a Leona je osma.

Nastupa Zrinka Ljutić. Na prvom prolazu zaostaje 0.47 za vodećom. Na drugom zaostatak je porastao na 0.81. Na kraju je ipak šest s 1.29 zaostatka. Bilo je to solidno, Nijemica Lena Deurr koja je trenutno treća, zaostaje 0.92 za Amerikankom.

video thumb

Anna Svenn Larsson je izletjela sa staze, uspjela se vratiti, ali je posljednja sa 6.60 zaostatka za vodećom Shiffrin.

Wendy Holdener i Petra Vlhova, koja slovi za favoritkinju, ugurale su se na drugo, odnosno treće mjesto. Očito je vožnja Shiffrin bila fantastična.

Leona Popović nezadovoljna nastupom u prvoj vožnji

Leona Popović nezadovoljna nastupom u prvoj vožnji

Foto: Leonhard Foeger / REUTERS

Ide naša Leona Popović! Na prvom prolazu imala je zaostatak 0.59, na drugom 0.78, a na kraju 1.62 za Mikaelom Shiffrin. Trenutačno je posljednja.

video thumb

Slovenka Ana Bucik nije dobro odskijala, zaostaje za Amerikankom 1.23.

Mikaela Shiffrin spušta se prva niz stazu. Postigla je vrijeme 52.54.

Uskoro počinje utrka, djevojke se zagrijavaju.

Velika očekivanja od djevojaka

Ovo je startna lista

Startna lista, ženski slalom na Svjetskom prvenstvu

Startna lista, ženski slalom na Svjetskom prvenstvu

Foto: Screenshot / FIS Ski

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!