Ude: Prije me trener nije puštao iz dvorane, a sada me ne pusti unutra

31.01.2023.

10:58

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/I.L.

Filip Ude

Filip Ude

Foto: DJH / HRT

- Godina je dobro počela, napravio sam novu vježbu za ovu sezonu s novim elementom. Jako sam zadovoljan. Forma se diže, za tri tjedna čekaju nas prvi svjetski kupovi. Cottbus, Baku i Doha, svi su redom ujedno kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo potkraj godine, rekao je hrvatski gimnastičar Filip Ude u "Dobro jutro, Hrvatska".

Predolimpijska je godina, a Udeova očekivanja su velika.


- Očekivanja su uvijek velika. Mislim da i trebaju biti. Postaviti si visoke ciljeve. Još uvijek me vuče to što nisam nikad osvojio to zlato veliko, europsko, svjetsko i olimpijsko. Ako se to ne dogodi, nema veze, ali uvijek ću ganjati taj san i zato sam još tu u dvorani i treniram. Imam skoro 37 godina i mislim da mogu još jedan četverogodišnji ciklus biti u vrhu. 


I dalje trenira svakodnevno, ali priznaje da je morao usporiti tempo.


- Htio bih više, ali trener ne da. Kad sam bio mali, trener me nije pustio iz dvorane, sad me ne pusti u dvoranu. Htio bih više trenirati, ali moram paziti na tijelo da se ne ozlijedim jer ono sada sporije zacjeljuje. Ove će godine biti 30 godina otkako treniram. Sport je općenito težak, a pogotovo individualan. To je gladijatorski posao, nije za svakoga. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!