09:36 / 13.02.2020.

Autor: I.L.K./Hina

U Tokiju ne razmišljaju o otkazivanju Olimpijskih igara

Foto: REUTERS/Thomas Peter

Foto: REUTERS/Thomas Peter

Foto: - / REUTERS

"Nismo ni razmišljali o toj mogućnosti", rekao je Mori 162 dana prije početka Igara.
Direktor Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Yoshiro Mori demantirao je pisanje nekih medija da će se najveći sportski događaj ove godine otkazati zbog prijetnje od koronavirusa.

- Nakon pojave virusa svijetom kruži gomila neodgovornih laži, a jedna od njih je i ta da se OI neće održati. Jasno poručujemo da nismo ni razmišljali o toj mogućnosti, rekao je Mori 162 dana prije početka Igara.

Japanska vlada pod udarom je medija jer je neuspješno pokušala zaustaviti koronavirus da prodre na japansko tlo, a gradonačelnica Tokija Yuriko Koike najavljuje temeljite za zaštitu zdravlja ljudi na OI.

Od virusa je oboljelo 60.000 ljudi, a umrlo ih je 1355, dok su širom Azije otkazana velika međunarodna sportska natjecanja.

Olimpijske kvalifikacije u košarci i boksu, koje su se trebale održati u Kini, već su otkazane kao i VN Kine u Formuli 1, koja je trebala biti tek sredinom travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!