Trofejna reprezentacija ide po nova odličja u Manchester

17.05.2022.

08:30

Autor: Mirta Šurjak/Dnevnik/IMS/HRT

Konferencija hrvatske taekwodno reprezentacije

Konferencija hrvatske taekwodno reprezentacije

Foto: Dnevnik / HRT

Hrvatska taekwondo reprezentacija spremna je za odlazak na Europsko prvenstvo u Manchesteru od 19. do 22 svibnja. Od 18 članova reprezentacije, njih čak 11 je iz splitskog taekwondo kluba Marjan stoga su i završne pripreme odrađene u Splitu.

Prvo veliko natjecanje nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Na prošlom Europskom prvenstvu u taekwondou Hrvatska je osvojila pet medalja. Od toga čak trima zlatnima okitile su se djevojke iz splitskog taekwondo kluba Marjan, Matea Jelić, Lena Stojković i Bruna Vuletić.


- Nade i očekivanja su veliki. Znamo koliko smo naporno radili i koliko smo se trudili. Dat ćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti koliko vrijedimo, rekla je Bruna Vuletić.


Aktualna olimpijska i europska prvakinja Matea Jelić, kako kažu, nema običaj dolaziti na završne konferencije za novinare. Vjeruje da joj donose lošu sreću. A javnosti je malo poznato da se punih šest mjeseci nakon Tokija borila s teškom ozljedom.


- Ona je tek posljednja dva i pol mjeseca u punom treningu. Ne volim davati velike izjave, ali možemo biti sigurni da ćemo polučiti dobar rezultat koji će biti na ponos Hrvatske, istaknuo je izbornik hrvatske taekwondo reprezentacije Toni Tomas

U Manchesteru zbog suspenzije neće biti Rusije, trenutačno vodeće taekwondo velesile. Prilika je to i za našeg brončanog olimpijca Tonija Kanaeta, u čijoj konkurenciji neće nastupiti aktualni olimpijski pobjednik Rus Maksim Hramcov


- Nakon Igara sam imao vremena za odmoriti se i proslaviti. Sad sve kreće ispočetka, skupljaju se bodovi za EP, pa onda bodovi preko Grand Prixa. Postavio sam tako u glavi da moram krenuti ispočetka i skupljati bodove za Pariz pa što bude, rekao je Kanaet.


Nakon desetodnevnih priprema u Splitu, naša taekwondo reprezentacija danas putuje u Manchester. Prognoze su nezahvalne, ali od njih uvijek možemo očekivati samo ono najbolje. Na to su nas svojim dosadašnjim uspjesima već naviknuli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!