"Treniramo 12 puta tjedno, a sin Karlo cijelu noć slavio je zlato"

13.04.2021.

10:31

Autor: K.L./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Braća Valent i Martin Sinković

Braća Valent i Martin Sinković

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su u nedjelju u dvojcu bez kormilara zlatnu medalju na Europskom veslačkom prvenstvu u Vareseu. Svoje dojmove s natjecanja podijelili su u Dobro jutro, Hrvatska.

- Uspjeli smo se vratiti na tron i nakon nesretne 2020. koja je bila teška godina, i za nas i općenito, rekao je Martin Sinković.

- Treba jako puno raditi da bi toliko dugo ostali u vrhu. Mukotrpno raditi i stalno imati neki motiv. Konkretno, treniramo 12 puta tjedno, uglavnom dva puta dnevno. Četvrtak i nedjelju imamo samo ujutro trening, to su nama kao neki dani pauze kad je jedan trening u danu. Kad smo na pripremama, onda treniramo još i više. Treba puno kilometara i puno sati rada, rekao je Valent Sinković.

- Prošli smo nakon 2016. s dvojca na pariće, kad smo imali svaki po dva vesla, u dvojac bez kormilara, gdje svaki ima po jedno veslo. Već treniramo četiri godine u toj "novoj" disciplini, već to traje dugo i nekako smo tek sad uhvatili pravi osjećaj kao u dvojcu na pariće. Sada uživamo u treninzima i čekamo Svjetski kup u Zagrebu, objašnjava Valent.

Braća Sinković u Dobro jutro, Hrvatska

Braća Sinković u Dobro jutro, Hrvatska

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HTV

- Jedino smo mi prešli u novu disciplinu, nitko drugi se nije osudio. To je stvarno velika promjena, a nama je bio veliki izazov nakon tolike dominacije s dva vesla prijeći na jedno veslo. Nadamo se da ćemo tako i dalje nastaviti i u Tokiju na Olimpijskim igrama.

- Jedva čekamo natjecanje u Zagrebu, da možemo na svojoj stazi nastupati na velikom natjecanju. Čekamo naš konkurente da dođu u Zagreb da vide kako imamo prekrasnu stazu, kazao je Valent.  

Martin i Valent sami su sebi dodijelili medalje u Vareseu, zbog epidemioloških mjera to više ne rade službene osobe.

- Sjetili smo se još prošle godine da bi bilo fora da jedan drugome stavimo medalju, objasnio je Valent.

Sinkovići su opisali kako im izgleda jedan tipičan trening, ali i otkrili što im je na dnevnom meniju. Valent je prije nešto više od dva tjedna postao i otac.

- Moj Karlo sad ima 16 dana. Karlo je slavio kad smo osvojili zlato, cijelu noć je slavio, tako da nisam puno spavao, ali baš prekrasan osjećaj. To još daje inspiraciju i može biti dobro, rekao je Valent.

- Svi se pitaju što jedemo. Puno jedemo, više ugljikohidrata nego proteina da nadoknadimo energiju nakon treninga, zaključio je Martin.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!