Tomić odustala od nastupa na preporuku liječnika

18.05.2022.

19:35

Autor: Edina Mahmuljin/Dnevnik/HRT

Kristina Tomić

Kristina Tomić

Foto: HTV / HRT

Hrvatski taekwondo reprezentativci doputovali su u Manchester gdje sutra počinje Europsko prvenstvo. Umjesto 19, Hrvatska će imati 18 predstavnika.

S natjecanja je otpala iskusna i trofejna Kristina Tomić, dva puta osvajačica medalja sa svjetskih prvenstava, olimpijka koja u bogatoj riznici između ostalog ima i europski naslov. Dugo se mučila s dijabetesom, sada su joj liječnici savjetovali da ne nastupi.


- Odradila sam pripreme u Splitu deset dana, odradila sam cijeli pripremni dio sezone, ali jednostavno moja dijagnoza dijabetesa ne dozvoljava tako naglo gubljenje kilograma koje naš sport za težinsku kategoriju zahtjeva. Malo sam se dovela u zadnji čas u nezgodnu situaciju i zato mi je jedino žao jer, eto, odradili smo sve pripreme, bio je šok i jako teška odluka, ali mislim da je na kraju bila ispravna, rekla je Tomić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!