19:46 / 27.03.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT

Stipe Miočić pomaže sisačkoj bolnici: Puno mi to znači

Stipe Miočić

Stipe Miočić

Foto: Press / -

Uoči velikog meča u kojemu će Stipe Miočić braniti naslov prvaka UFC-a u teškoj kategoriji, slavni je američki borac hrvatskih korijena navijače pozvao da pomognu obnovi Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku.

Miočić se udružio sa srednjoškolskim kolegom Toddom Adkinsom, predsjednikom EZPOLE Flagpolesa, kako bi izradili jedinstvenu liniju proizvoda Champion Bred. Dio sredstava prikupljen prodajom tih majica, kapa i zastava bit će doniran neprofitnoj organizaciji Our Croatia koja prikuplja novac za u potresima teško oštećenu sisačku bolnicu.

- Sjajno je moći vratiti nešto objema zemljama. Mnogo mi znači što mogu na ovaj način utjecati na ljude i sjajno je znati da mi žele pomoći u tome – penijem, dolarom, sve može pomoći ljudima u potrebi, izjavio je Stipe Miočić, najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a, pripremajući se za meč u kojemu mu je izazivač Francis Ngannou. Priredba UFC 260 održat će se noćas u Las Vegasu.

- Hvala Stipi Miočiću što je prepoznao naše potrebe i želju da čim prije obnovimo i opremimo dijelove bolnice stradale u potresu. Noćas ćemo srčano navijati za njegovu pobjedu, rekao je mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić".

Osim za sisačku bolnicu, dio sredstava od prodaje proizvoda iz linije Champion Bred namijenjen je projektu "Feed First Responders" za sjeveroistočni Ohio.

Građani koji žele pomoći obnovi Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić", mogu to učiniti i putem kampanje masovnog financiranja "Pomozimo sisačkoj bolnici".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!